Liepājas muzejā uzzied Elitas Patmalnieces darbi (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Liepājas muzeja mazajā zālē Kūrmājas prospektā 16/18 no 20. marta līdz 6. aprīlim skatītājus priecēs mākslinieces Elitas Patmalnieces personālizstāde «Elitas darbi». 

Izstādē «Elitas darbi» apskatāmas gleznas izšūšanas tehnikā, kā arī spilgti krāsu tēli gleznieciskos portretos. Elitas Patmalnieces izstāde atklāj mākslinieces atpazīstamā rokraksta piepildītu vidi, kurā bez krāsu bagātības, dzīvesprieku apliecinošā un monumentālā tvēriena netrūkst arī sievišķīgu detaļu.

«Es esmu māksliniece. Brīvs cilvēks – ko gribu, to daru. Bet nav labi tik un tā! Tā es ņemos un mokos. Tāpēc jau tu esi mākslinieks, lai nebūtu mierā ar sevi. Ja būsi apmierināts ar sevi, tu esi miris, tad Rīga būtu gatava, un viss,» tā māksliniece saka pati par sevi. 

Elita Patmalniece ir modes māksliniece, kas veido tērpus skatuves māksliniekiem, teātra un operas izrādēm, piedalījusies dažādos projektos TV, reklāmā, laikrakstos un žurnālos. Viņa pazīstama arī kā gleznotāja, kas mākslas darbus veido neierastā tehnikā, piemēram, divdimensiju krāsainas, stilizētas ainavas un klusās dabas izšuvumus uz audekla. Viņa ir spilgta un daudzpusīga savās radošajās izpausmēs. 

Izstādes noslēgumā 6. aprīlī plkst. 14 būs darbu izsole un tikšanās ar mākslinieci. Iegūtos līdzekļus māksliniece veltīs mūziķa Jāņa Groduma pieminekļa izveidei.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu