Latviešu cīņa par i<i>Labāko darbu</i> pasaulē nonākusi finiša taisnē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:http://www.flickr.com/photos/sarahajohnson/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Vesels gads, kas aizrit pārsteidzošu pārmaiņu kaleidoskopā, ik mēnesi viesojoties kādā citā pasaules malā – sākot no bezrūpīgās ruma dzimtenes Kubas un mākslinieku komūnas Vācijas galvaspilsētā Berlīnē un beidzot ar krāšņo karnevālu un skarbās graustu rajonu dzīves iepazīšanu Riodežaneiro, kā arī mēnesi gara brauciena izbaudīšanu Transsibīrijas ekspresī. Tieši tik daudzveidīgs, vilinošs un neparasts ir piedzīvojums, uz kuru patlaban pretendē seši Latvijas pārstāvji zīmola Havana Club starptautiskajā projektā Gap Year.

Pirmajiem trim pretendentiem vietu Latvijas finālā nodrošinājis Draugiem.lv lietotāju balsojums, kurā ar pārliecinošu balsu skaitu iekļuvuši trīs jaunieši – Robijs Trankalis, Mārcis Pļaviņš un Valters Mirkšs. Savukārt žūrijas trīs atlasīto kandidātu vidū ir Dārta Romānova, Ēriks Palkavnieks un Juris Ikaunieks.

Pirmdien, 25. martā autoritatīva žūrija ar sešiem Latvijas finālistiem veiks individuālas intervijas angļu valodā, izvēloties vienu pārstāvi – atraktīvāko, komunikablāko un entuziastiskāko kandidātu, kurš dosies piecu dienu ilgā ceļojumā uz Havanu, lai piedalītos konkursa vispasaules finālā. Interviju sākums pulksten 10:00, katram no kandidātiem atvēlot 40 minūtes laika.

Žūrijas sastāvs izvēlēts, ņemot vērā gaidāmo piedzīvojumu daudzveidību garajā ceļā, ar ko dienu no dienas saskarsies konkursa uzvarētājs. Sešus finālistus intervēs zīmola Havana Club vadītāja Aiga Dakule, Draugiem.lv runasvīrs Jānis Palkavnieks, raidījuma Nekā Personīga žurnālists un karsto punktu reportieris Sandijs Semjonovs, komponists un sitamo instrumentu virtuozs Rihards Zaļupe, kā arī TV režisore un raidījuma Viss notiek autore Adriāna Roze.

Finālā Kubā, kur sapulcēsies 20 pārstāvji no visas pasaules, katras valsts uzvarētājam būs jāveido neliels videomateriāls par Havanu un to, kas Kubas galvaspilsētu padara par tik spilgtu un izcilu vietu. Videodarbus vērtēs žūrija, izvēloties vienu uzvarētāju, kurš turpmāko gadu ar Havana Club atbalstu apceļos pasauli. Konkursa uzvarētājam tiks nodrošināta ne tikai apmaksāta ceļošana un dzīvošana dažādās pasaules vietās, bet arī ikmēneša alga 2000 eiro apmērā par bloga uzturēšanu un dalīšanos savā pieredzē ar cilvēkiem visā pasaulē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu