«Mūsas» trasē šogad norisināsies trīs Eiropas mēroga autosporta sacīkstes (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts

Eiropas senākajā autosporta trasē «Sporta Kompleksā Mūsa», Bauskā, šogad notiks trīs starptautiska mēroga sacīkstes - FIA Eiropas čempionāta autokrosā atklāšanas posms, Ziemeļeiropas zonas (NEZ) čempionāta 3. posms rallijkrosā un noslēdzošais posms jaunizveidotajā Ziemeļeiropas zonas (NEZ) kausā autokrosā.

Šogad, pirmo reizi čempionāta 23 gadus organizēšanas vēsturē, «Sporta Kompleksā Mūsa» tiks atklāta Eiropas autokrosa čempionāta jaunā sezona. Eiropas čempionāta atklāšanas posms Mūsā šogad tiks aizvadīts 25.maijā un 26.maijā. Sagaidāms, ka tas pulcēs lielāko daļu pazīstamākos Eiropas autokrosa braucējus no vairāk kā 15 valstīm.

«Līdz šim «Mūsas» trasē parasti tika aizvadīts Eiropas čempionāta otrais vai trešais posms, taču šogad, izkrītot Francijas posmam, mums pirmo reizi ir tas gods būt atklāšanas posma organizatoriem. Tas nozīmē, ka šim posmam tiks pievērsta pastiprināta uzmanība gan no autosporta funkcionāru, gan no mediju puses, gan no sportistiem un līdzjutējiem. Jau šobrīd ir zināms, ka atklāšanas sacensības apmeklēs pārstāvji no Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) un nacionālo federāciju pārstāvji no piecām valstīm,» pasākuma nozīmīgumu akcentē «Sporta Kompleksa Mūsa» valdes priekšsēdētājs Edgars Maišelis.

Pēc sešu gadu pārtraukuma trasē atgriezīsies vēl vienas nozīmīgas starptautiska mēroga sacīkstes - šeit norisināsies NEZ rallijkrosa čempionāts. Šī gada 13.jūlijā un 14.jūlijā Bauskā tiks aizvadīts šī čempionāta trešais posms. Īpaši šīm sacīkstēm tiks būtiski pārveidota esošā autokrosa trase.

Savukārt šogad pirmo reizi tiks aizvadīts Ziemeļeiropas zonas autokrosa kauss. Bauskā norisināsies šī kausa noslēdzošais posms, kas vienlaikus būs arī Baltijas kausa un Latvijas autokrosa čempionāta sezonas noslēdzošais posms. Grandiozais autokrosa sezonas noslēgums Bauskā notiks 7.septembrī un 8.septembrī. Jāatgādina, ka iepriekšējā gadā, Baltijas kausa ietvaros, sezonas noslēguma sacīkstes Bauskā pulcēja vairāk kā 130 dalībniekus.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu