Jūrmalas Brīvdabas muzejā notiks rotaļuzvedums «Raibā Lieldienu zaķa meklējumos»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Lita Krone/LETA

31.martā plkst. 13.00 Jūrmalas brīvdabas muzejā (Tīklu iela 1A, Lielupe) rotaļuzvedums «Raibā Lieldienu zaķa meklējumos». Tevi sagaidīs, kopā ar tevi lustēsies un dažādas Lieldienu rotaļas izspēlēs Jūrmalas teātris, portālu «Apollo» informēja Diāna Josta, Jūrmalas pilsētas muzeja galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste.

Kā katru gadu varēsi krāsot, zīmēt un veidot olas no papīra. Nedaudz krāsas un no papīra izgrieztas ausis un pats varēsi pārtapt par jautro Lieldienu zaķēnu. Protams, Lieldienas nav iedomājamas bez krāsotām olām, to ripināšanas, tālumā mešanas, ēšanas un dāvināšanas! Šogad varēsi uzzināt un pats pamēģināt nokrāsot savu skaistāko Lieldienu olu pēc senlatviešu tradīcijām (sīpolu mizas, bērza lapas, sniegpulkstenītes u.c. dabīgos materiālus, kā arī olas, lielo olu vārāmo katlu un ugunskuru sarūpēsim mēs). Ja tev izdosies, varbūt tieši tu saņemsi galveno balvu.

Lai šīs Lieldienas patiesi ienestu pavasari mājās un sirdī, piepildīsim savu vēlmi palīdzēt Nāc, un kopā izgatavosim putniņiem būrīšus, kurus varēsi pēc tam pats izlikt mežā, savā dārzā vai lauku sētā. Ar padomu tev palīdzēs Lielupes vidusskolas mājturības skolotājs Kārlis Štālmanis.

Tāpat kā olu krāsošana, arī šūpošanās ir viena no galvenajām Lieldienu tradīcijām. Lai vasarā odi nekostu, tev kārtīgi jāizšūpojas!

Izsalkumu varēsi remdināt ar zāļu tēju un pīrāgiem, bet par labiem darbiem saņemt konfektes un burkānus.

Lieldienas ir prieka pilni svētki! Atnāc un izpriecāsimies kopā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu