Slavenais blakusvāģu braucējs Vilemsens kritienā guvis 11 kaulu lūzumus (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Desmitkārtējais pasaules čempions motokrosā blakusvāģiem Daniels Vilemsens no Nīderlandes jaunās sezonas pirmā posma kritienā guvis 11 kaulu lūzumus, vēsta portāls «Motocrossplanet.nl».

Šveicē notikušajās sacensībās pirmdien Vilemsena un Robija Baksa ekipāža smago kritienu piedzīvoja jau pirmajā braucienā.

Uzreiz pēc kritiena motosportists tika nogādāts slimnīcā, kur viņam nekavējoties tika veikta operācija. Vilemsens lauzis piecas ribas (katru divās vietās) un atslēgas kaulu, bet kantētājs Bakss kritienā traumas neguva.

Tuvākās piecas dienas sportistam jāpavada slimnīcā, bet viņa atkopšanās ilgums netiek prognozēts. Nav izslēgts, ka šosezon viņš sacensībās vairs neatgriezīsies.

Pirmo reizi par pasaules čempionu pašlaik 37 gadus vecais Vilemsens kļuva 1999. gadā, pārtraucot Latvijas ekipāžas Kristera Serģa/Arsta Rasmaņa divu panākumu sēriju. Nākamajās trīs sezonās par pasaules čempioniem atkal kļuva Serģis/Rasmanis, bet pēc tam sešus gadus pēc kārtas nepārspēts palika Vilemsens. Par pasaules čempionu Vilemsens kļuvis arī pēdējos trīs gadus pēc kārtas.

Jau ziņots, ka Šveices «Grand Prix» sacensībās trešo vietu izcīnīja Latvijas duets brāļi Lauris un Jānis Daideri.

Sacensību nākamais posms notiks 19. maijā Ukrainā, bet kopumā čempionātā ieplānoti 14 posmi, no kuriem desmitais augusta vidū risināsies Latvijā.

<span class="username js-action-profile-name">@<b>Apollo_sport</b></span>

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu