Elita Patmalniece pārdos darbus Jāņa Groduma piemiņas vietas izveidei (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien 6. aprīlī plkst. 14 Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/ 18 ikviens interesents aicināts uz izstādes „Elitas darbi” noslēguma pasākumu un tikšanos ar mākslinieci Elitu Patmalnieci. Pasākumā būs iespēja iegādāties mākslinieces darbus, par iegūtajiem līdzekļiem tiks izveidota mūziķa Jāņa Groduma piemiņas vieta.

Elita Patmalniece ir modes dizainere un gleznotāja. Spilgtu, dzīvespriecīgu, fantāzijas bagātu kompozīciju autore. Māksliniece strādā dažādās autortehnikās. Daudz darbojusies kā TV šovu un lielkoncertu dalībnieku tērpu un stila dizainere.

Elita Patmalniece mācījusies Rīgas Vieglās rūpniecības tehnikuma apģērbu modelēšanas nodaļā, kur 1983. gadā ieguvusi diplomu apģērbu modelēšanas specialitātē. Studijas turpinājusi Latvijas Mākslas akadēmijas Modes dizaina nodaļā, ko beigusi 1998. gadā. Līdz 2000. gadam papildinājusi zināšanas Alekseja Naumova un Kaspara Zariņa meistardarbnīcā. Kopš 1993. gada piedalījusies izstādēs un sarīkojusi personālizstādes. No 1983. gada piedalījusies modes skatēs un mesēs Latvijā, Igaunijā, Austrijā un Vācijā. Nepieradinātās modes asambleju laureāte (1990 – 1992).

Darbi atrodas privātkolekcijās Latvijā un ārzemēs.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu