Aiztur dokumentu viltotājus, kas plānoja nogādāt viltotu pasi Turcijā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Pagājušajā svētdienā par dokumentu viltošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, mantkārīgā nolūkā, robežsargi aizturējuši divus Latvijas pilsoņus, portāls «Apollo» uzzināja Valsts robežsardzē.

Svētdienas rītā Valsts robežsardzes amatpersonas, sadarbībā ar Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības pārvaldes amatpersonām, lidostā «Rīga», pirms izceļošanas uz Turciju, aizturēja 1974.gadā dzimušo vīrieti, pie kura tika atrasta viltota Latvijas pilsoņa pase.

Likumsargu rīcībā ir informācija, ka viltoto pasi vīrietis plānoja izmantot personas nelikumīgai pārvietošanai pāri robežai uz kādu no Eiropas Savienības valstīm.

Uzsākts kriminālprocess par dokumentu viltošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, mantkārīgā nolūkā. Minētā kriminālprocesa ietvaros dažas stundas vēlāk, Rīgā, aizturēts arī otrs grupas dalībnieks – 1964.gadā dzimis vīrietis.

Abu personu dzīvesvietās tika veiktas kratīšanas, kuru laikā izņemti dažādi dokumenti ar viltojuma pazīmēm, kā arī datortehnika, krāsvielas, fotopapīrs, laminēšanas materiāli un iekārta, luminiscējošs aparāts.

Abām aizturētām personām piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

Pirms vīriešu aizturēšanas, realizējot operatīvo pasākumu kompleksu, Valsts robežsardzes amatpersonas, sadarbība ar Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Starptautiskās sadarbības biroju, novērsa vairākus nelikumīgas personu pārvietošanas pāri robežai mēģinājumus Eiropas valstīs.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu