Viltus sociālās darbinieces «no Vācijas» izkrāpj naudu pensionārei (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Rīgā policijā vērsusies kāda sirmgalve, kuru apkrāpušas divas sievietes, kas uzdevās par sociālajām darbiniecēm no Vācijas.

Rīgas policijas pārstāve Ance Rozīte portālam «Apollo» pavēstīja, ka policijā vērsusies kāda 1940. gadā dzimusi Valdeķu ielas iedzīvotāja, pie kuras mājvietā ieradās divas divas sievietes un, piedāvājot viņai sociālo palīdzību no kāda Vācijas projekta, izkrāpa 50 latus.

Krāpnieces sirmgalvei stāstīja, ka ir sociālās darbinieces, kas vēlas viņai piedāvāt sociālo palīdzību no it kā kāda Vācijas projekta un iedeva pensionārei 200 eiro, kuri vēlāk izrādījās viltoti. Iedodot 200 eiro banknoti, sievietes pretī prasīja izdot 50 latus, ko pensionāre arī izdarīja.

Kad krāpnieces bija devušās prom, sirmgalve, rūpīgāk aplūkojot 200 eiro banknoti, pamanīja, ka tā nav īsta.

Sirmgalve krāpnieces raksturoja kā divas apmēram 28 - 30 gadus vecas, neliela auguma, koptas, ar nelielu akcentu latviešu valodā runājošas sievietes.

Rīgas policijai ir aizdomas, ka šis nav pirmais krāpšanas gadījums, ko paveikušas šīs personas. Policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neuzticēties svešiniekiem, kā arī brīdināt vecāka gadagājuma tuviniekus par šāda veida krāpniekiem. Policijas darbinieki atgādina neuzticēties nepazīstamām personām un ziņot policijai par ikvienu, kas mēģina izkrāpt naudu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu