«Detroit Electric» nāk klajā ar savu pirmo sporta modeli «Detroit Electric SP:01»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanxpi

Pie apvāršņa ir parādījies jauns elektriskais sporta automobilis «Detroit Electric SP:01», kurš maksās 135 000 ASV dolāru. Automobiļa ražošana sāksies šī gada augustā un paredzams, ka tiks saražoti tikai 999 eksemplāri.

Autoražotājs apgalvo, ka topošais «Detroit Electric SP:01» spēj sasniegt 250 kilometru stundā lielu ātrumu un ar pilnībā uzlādētām baterijām nobraukt teju 300 kilometrus.

Elektriskā sporta automobiļa veidotāji ir iedvesmojušies no britu «Lotus Elise» modeļa, kas atspoguļojas ne tikai dizainā, bet arī šasijā. Arī konkurenti «Tesla Motors» par pamatu savam «Tesla Roadster» modelim ir ņēmuši «Lotus Elise» šasiju.

ASV autobūves uzņēmums «Detroit Electric» apgalvo, ka «SP:01» ir izturējis piecu gadu pārbaudes programmu, kurā tas ticis pilnveidots un šobrīd gatavs pāriet sērijveida ražošanā. Pirmie «SP:01» pārdošanā nonāks 2014.gadā pirmajā pusē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu