Šovā «Koru kari 3» atgriežas Liepājas koris Veita vadībā (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3 publicitātes foto

Aprīļa pirmajā svētdienā, 7.aprīlī, šovā norisinājās atgriešanās koncerts, kurā bija iespēja dzirdēt visus četrus korus, kas muzikālo sacensību bija uz brīdi atstājuši. Protams, neizpalika arī tie trīs kori, kas ne mirkli nav atstājuši šovu Koru Kari 3. Otru iespēju piedalīties skanīgajā sacensībā ieguva Liepājas Sudraba viļņu koris.

Muzikālos un radošos korus vakar vērtēja ierastais žūrijas sastāvs ar Ievu Kerēvicu un Edgaru Vītolu, kuriem pievienojās modes māksliniece Elita Patmalniece.

  • Četri kori, četri 80-to gadu priekšnesumi

Vakar TV3 šovu atklāja Māra Upmane-Holšteina un Rīgas Jūras zilais koris. Koristi tik svarīgajam koncertam bija izvēlējušies patiesi nozīmīgu dziesmu, grupas Remix 1989.gada hītu Pie laika. Tā toreiz ne vien ieguva pirmo vietu Mikrofona aptaujā, bet arī bija viens no dziedošās revolūcijas apliecinājumiem. Žūrija kora priekšnesumu novērtēja ar 27 punktiem. Nākamais uz skatuves devās Lielvārdes Sarkanais teiksmu koris, kas šim vakaram bija izvēlējies leģendāru dziesmu. Pašā astoņdesmito gadu sākumā netālu no kora pilsētas Ogres notika slavenais grupas Pērkons koncerts. Tas pēc tam bija pamats Jura Podnieka filmai Vai viegli būt jaunam. Dumpīgais jaunatnes gars izpaudās arī vakar, izpildot Jura Kulakova un Māra Melgalva Balādi par gulbi, par kuru no žūrijas komisijas saņēma 26 punktus.

Trešie uz šova skatuves kāpa Liepājas Sudraba viļņu koris un tā vadītājs, rokeris Guntis Veits. Liepājas mūziķu slava nekad nebūs par daudz novērtēta, tāpēc vakar koris bija izvēlējies kurzemnieku radītu darbu - grupas Līvi bundzinieka Viļņa Krieviņa dziesmu ar Austras Skujiņas dzeju Meitenei kafejnīcā. Tas ir īsts 80-to gadu Latvijas diskotēku lēnais gabals, par kuru no žūrijas tika saņemti 27 punkti. Pēc skatītāju un žūrijas kopvērtējuma Liepājas Sudraba viļņu koris iekļuva atpakaļ šovā Koru Kari 3! Savukārt Dobeles Violetais ceriņu koris un Ieva Sutugova bija gatava atgriezties ar dziesmu, kas latviešu estrādē ir patiešām unikāla un radās 60-to gadu beigās. Tolaik tā kļuva atpazīstama visā bijušajā Padomju Savienībā, bet 80-jos piedzīvoja triumfālu atdzimšanu, un no tā laika savu aktualitāti nav zaudējusi līdz pat šodienai. Koris izpildīja Aleksandra Kublinska un Jura Brežģa dziesma Noktirne, par izpildījumu no žūrijas izpelnoties 26 punktus.

  • Trīs desmitnieki!

Kad četru līdz šim izbalsoto koru priekšnesumi bija redzēti, kārta trim koriem, kuriem bija jāveic patīkams uzdevums - jāsagatavo brīvi izvēlēta dziesma. Pirmie uzstājās rīdzinieki jeb Rīgas Zelta saules koris un tā vadītājs Normunds Jaukušonoks. Koris ar izpildīto dziesmu Es gribu dejot bugi uz skatuves bija ļoti atraktīvi, un no žūrijas kopumā saņēma 29 punktus. Vakar koris ieguva pirmo 10 no prasīgās žūrijas pārstāves Ievas Kerēvicas! Tad sekoja Cēsu Karmīna karoga kora un Marta Kristiana Kalniņa dziesmas Elēģija priekšnesums. Sapņains un skaists bija Maestro Raimonda Paula un Jāņa Petera vārdiem sarakstītās dziesmas izpildījums. Studijā notika neticamais, bet vienlaikus tik ilgi gaidītais mirklis - koris ieguva 30 punktus! Vakar TV3 šovu noslēdza Rēzeknes Zaļo pakalnu koris, kuri dziesmai bija izvēlējušies savējos novadniekus. Koris izpildīja 80–to gadu kulta grupas Elpa līdera Jāņa Logina slavenāko sacerējumu Senā dziesma, arī šī kora sniegums tika novērtēts ar 30 punktiem!

Muzikālā sacensība Koru Kari 3 jau šajā svētdienā, 14.aprīlī 20:00 tiešraidē kanālā TV3!

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu