Aldis Girgensons: Šosezon Zemgum svarīgākais bija nostabilizēties AHL (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Amerikas hokeja līgas (AHL) komandas Ročestras «Americans» 19 gadus vecā latviešu hokejista Zemgus Girgensona tēvs Aldis Girgensons portālam «Apollo» norāda, ka kopumā dēla pirmo sezonu pieaugušo hokejā var novērtēt kā izdevušos.

Šosezon 55 AHL regulārā čempionāta spēlēs Zemgus guvis piecus vārtus un atdevis 11 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -2 un 22 soda minūtes. Hokejista tēvs sarunas laikā ne reizi vien uzsver, ka pašlaik jaunais uzbrucējs ir tikai sava ceļa sākumā un neko lielu nav sasniedzis, tādēļ lieka ažiotāža ap NHL visaugstāk draftēto latvieti nav nepieciešama.

dēla janvāra vidū gūto smadzeņu satricinājumu

«Šosezon pats svarīgākais bija nostabilizēties AHL līmenī, regulāri iekļūt pamatsastāvā un netikt nosūtītam atpakaļ uz junioriem. Tas ir pats pamats. Pārējo prognozēt nav iespējams, tādēļ nekādus mērķus pirms sezonas nebijām nosprauduši. Bija skaidrs, ka pie večiem būs citādāk. Un no tāda skatu punkta sezonu var uzskatīt par izdevušos,» skaidro hokejista tēvs.

«Americans» komanda ar 82 punktiem 70 spēlēs pašlaik ieņem sesto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā un soļo izslēgšanas spēļu virzienā, bet Bufalo «Sabres» komanda NHL Austrumu konferencē ar 38 punktiem 39 spēlēs ir 11. vietā, tikai par četriem punktiem atpaliekot no astotās vietas.

Iespējams, ka regulārā čempionāta izskaņā «Sabres» jau būs zaudējuši cerības iekļūt Stenlija kausa izcīņā. Vai tā varētu kļūt par iespēju Girgensonam jau šosezon izmēģināt spēkus NHL? «To neviens nezina. Ne es, ne viņš un domāju, ka arī ne aģents. Protams, varam jau teoretizēt, bet to nevar paredzēt. Kā būs, tā būs.»

<span class="username js-action-profile-name">@<b>Apollo_sport</b></span>

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu