Sniegputenis nenobaida vairāk nekā 700 skrējēju Rēzeknē (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Skriešanas seriāla «Skrien Latvija» trešās sezonas pirmajā posmā Rēzeknes pusmaratonā svētdien uzvaras 21.0975 kilometru distancē izcīnīja lietuvietis Mindaugs Viršils un latviete Dace Lina.

Vēl piektdien Rēzeknē stipri sniga un putināja, kas daudzus dalībniekus darīja bažīgus par to, kādos apstākļos būs jāstartē sacensību dienā. Tomēr organizatori un māte daba bija parūpējušies par labu laiku un trasi bez sniega. Ar Rēzeknes pusmaratonu, kas notika jau otro reizi (pērn tas norisinājās septembra beigās, bet nebija «Skrien Latvija» posms), sākās 2013.gada «Skrien Latvija» sezona.

Pusmaratona distancē vīriešu konkurencē jau pirmajā aplī (kopumā bija jāveic pieci 4.2195km gari apļi, turklāt katrā no apļiem skrējējiem bija jāveic skrējiens kalnā aptuveni 500 metru garumā) no konkurentiem atrāvās Šauļu pārstāvis Mindaugs Viršils, kurš savu pārsvaru pār sīvāko konkurentu, kuldīdznieku Kristapu Bērziņu turpināja palielināt arī turpmākajos apļos. Finišu lietuvietis sasniedza pēc stundas, 12 minūtēm un 32 sekundēm, bet Bērziņš atpalika par 25 sekundēm. Trešo vietu izcīnīja Kristaps Kaimiņš, kurš pēdējā aplī aizmuka no Andreja Sergejeva.

Dāmu konkurencē pārliecinoši labākā bija Londonas olimpisko spēļu dalībniece Dace Lina, kura stabili veica teju visu distanci, pēdējo apli veicot visātrāk. Viņas rezultāts – 1:21:16. Atpaliekot par vairāk nekā četrām minūtēm otro vietu izcīnīja Liene Bernsone, bet trijnieku noslēdza «Līvānu vieglatlētikas kluba» pārstāve Kitija Valtere.

12.6 kilometru distancē konkurentiem cerības neatstāja Uģis Jocis, kas par pusotru minūti apsteidza Kristapu Vēju – Āboliņu, bet par divarpus minūtēm – Anatoliju Macuku. Sievietēm uzvarēja Diāna Panovska, otrā vieta Diānai Jakubjaņecai, bet trešā – Līgai Girgensonei.

4.2 kilometros uzvara tika, attiecīgi, lietuvietim Edgaram Žigim un daugavpilietei Valērijai Linkēvičai. Bērnu distancē savās grupās panākumi Armandam Latiševam – Čudaram (VB1), Ričardam Benislavskim (VB2), Raineram Rajenam Matisonam (VB3), Keitai Patrīcijai Kalnai (SB1), Madarai Pūpolai (SB2) un Laurai Lucatnikai (SB3).

Kopumā Rēzeknē uz starta izgāja 722 dalībnieki. Galvenajā distancē – pusmaratonā – startēja 295 dalībnieki, bet finišu sasniedza 291. «Skrien Latvija» 2.posms Biķernieku pusmaratons norisināsies 28.aprīlī Biķernieku sporta bāzē.

ŠEIT

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu