NHL arī nākamsezon nebrauks uz Eiropu, vēlas atjaunot Pasaules kausu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Arī pirms nākamās sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas neaizvadīs pirmssezonas pārbaudes spēles Eiropā, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

Šāds lēmums pieņemts saistībā ar gaidāmajām izmaiņām līgas konferenču sastāvos, kas stāsies spēkā pirms nākamās sezonas.

Pašlaik NHL vadība turpina pārrunas ar Spēlētāju asociāciju (NHLPA). Tajās arī tiek apspriests variants ieviest Pasaules kausu, kas reizi četros gados tiktu aizvadīts sezonas vidū - divus gadus pēc ziemas olimpiskajām spēlēm.

NHL komandas pirmssezonas pārbaudes spēles un sezonas pirmos mačus Eiropā aizvadīja no 2007. līdz 2011. gadam, bet pirms šīs sezonas tradīcija tika pārtraukta, jo nebija noslēgts jauns kolektīvais līgums un sezonas sākumā risinājās lokauts.

2010. gada rudenī Latvijā viesojās Fīniksas «Coyotes» komanda, kas «Arēnā Rīga» notikušajā pārbaudes spēlē ar 3:1 pieveica Rīgas «Dinamo».

Kā ziņots, no nākamās sezonas pasaules spēcīgākajā hokeja līgā startējošie 30 klubi būs sadalīti četrās divīzijās līdzšinējo sešu vietā. Konferenču ietvaros pārvietotas tiks trīs komandas - Kolumbusas «Blue Jackets» un Detroitas «Red Wings» pārcelsies uz Austrumu konferenci, bet Vinipegas «Jets» turpmāk spēlēs Rietumu konferencē.

Konferenču divīzijām nosaukumi pašlaik nav tikuši piešķirti, taču sagaidāms, ka tie būs Atlantijas, Centrālā, Vidusrietumu un Klusā okeāna.

Vienā Austrumu konferences divīzijā sacentīsies «Red Wings», Bostonas «Bruins», Bufalo «Sabres», Monreālas «Canadiens», Toronto «Maple Leafs», Floridas «Panthers», Tampabejas «Lightning» un Otavas «Senators», bet otrā - «Blue Jackets», Karolīnas «Hurricanes», Vašingtonas «Capitals», Pitsburgas «Penguins», Ņūdžersijas «Devils», Filadelfijas «Flyers», Ņujorkas «Rangers» un Ņujorkas «Islanders».

Rietumu konferencē vienā divīzijā spēkosies «Jets», Čikāgas «Blackhawks», Kolorado «Avalanche», Dalasas «Stars», Minesotas «Wild», Nešvilas «Predators» un Sentluisas «Blues», bet otrā - Anaheimas «Ducks», Losandželosas «Kings», Fīniksas «Coyotes», Sanhosē «Sharks», Kalgari «Flames», Edmontonas «Oilers» un Vankūveras «Canucks».

Tāpat tiks mainīta arī kārtība, kādā komandas varēs kvalificēties Stenlija kausa izcīņai. Izslēgšanas spēlēs automātiski iekļūs katras divīzijas pirmās trīs labākās komandas, bet atlikušās četras vietas play-off turnīrā sadalīs katras konferences nākamās divas labākās komandas.

Kā zināms, šosezon NHL komandas sadalītas sešās divīzijās - katrā konferencē pa trijām, bet katras divīzijas līdervienība atrodas arī konferences kopvērtējuma augšgalā. Izslēgšanas cīņās regulārā čempionāta beigās iekļūst katras konferences astoņas labākās vienības.

Jau ziņots, ka NHL lokauta dēļ šosezon komandas regulārajā čempionātā saspringtā izspēles grafikā aizvadīs pa 48 mačiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu