Vēl tikai nedēļu apmeklētājiem būs pieejams Rīgas Motormuzejs (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēdējās dienās «Rīgas Motormuzejs» (RMM) piedzīvo līdz šim neredzētu apmeklētāju interesi. Brīvdienās muzejā viesojās vairāk nekā četri tūkstoši interesentu. Apmeklētāju lielā interese skaidrojama ar to, ka pēc nedēļas viens no lielākajiem spēkratu muzejiem Ziemeļeiropā tiks slēgts uz rekonstrukciju.

Īpaša diena būs 15.aprīlis - muzeja pēdējā darba diena, kad eksponātu zālēs apmeklētājus uzņems visi muzeja speciālisti. Viņi būs gatavi ikvienam apmeklētājam stāstīt par unikālajiem eksponātiem un sniegt atbildes uz interesentu jautājumiem.

Ar šo neparasto izstādi RMM vēlas ikvienam apmeklētājam īpašā gaisotnē radīt jaunu intrigu par savu kolekciju un muzeja krājumā esošajiem «apslēptajiem dārgumiem».

Šoreiz par vienu lielu izstāžu zāli ir kļuvis viss muzejs. Ar neredzētiem eksponātiem papildināta gandrīz ikviena no muzeja kolekcijām. RMM darbinieki sarūpējuši gan apmeklētāju acīm nekad neredzētus eksponātus, gan tādus, kas gadiem glabājušies muzeja krātuvēs un restaurācijas telpās, to starpā, gan «sarūsējušu dzelžu kaudzītes», gan pilnīgi jaunus, pat nelietotus automobiļus.

Kā pašreizējās izstādes rozīnītes jāmin - PSKP ģenerālsekretāra Leonīda Brežņeva «Mercedes-Benz 280 SEL» (1980), «Cadillac Fleetwood» (vēsturisks limuzīns, kas 70-tajos gados kalpojis ASV vēstniecībai Maskavā), Padomju Savienībā ražoti un reti sastopami auto - «Moskvič 434» kravas furgons (1973) un restaurācijas darbu procesā esošais «GAZ 11-73» (1941). Īpašs pārsteigums būs vairāki pilnīgi jauni, vēl nekad nelietoti automobiļi un motocikli - «ZAZ 965 M», «SMZ», «JAWA 638», «Vjatka Elektron» un citi.

RMM ēkas rekonstrukciju plānots uzsākt aprīļa beigās, paredzēts, ka muzejs apmeklētājiem durvis varētu pilnībā atkal vērt 2014.gada rudenī. Rekonstrukcijas laikā seno spēkratu ekspozīcija būs izvietota pagaidu telpās, par ko interesentiem tiks sniegta atsevišķa informācija.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu