ASV hokejistes izcīņa zelta medaļas PČ Kanādā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules čempionātā hokejā sievietēm otrdien triumfēja ASV izlase, kas pretinieču laukumā ar 3:2 (0:1, 2:1, 1:0) finālmačā pārspēja Kanādu.

Pēc divām spēlētām trešdaļām rezultāts bija neizšķirts 2:2, bet uzvaras vārtus 44. minūtē guva Amanda Kesele.

Pasaules čempionātos, kas risinās kopš 1990. gada, līdz šim finālā spēlējušas vienīgi amerikānietes un kanādietes. ASV izlase izcīnījusi piekto titulu vēsturē, bet Kanāda triumfējusi pārējās desmit reizēs.

Zīmīgi, ka ASV izlase trīs no saviem tituliem izcīnījusi pirmsolimpiskajos gados.

«Es jūtos kā revanšējusies. Pērn mēs tikām pieveiktas savā laukumā,» Kesele atzina, ka amerikānietēm sāpīgs bijis zaudējums pagājušā gada pasaules čempionāta finālā. «Ierasties Kanādā un iegūt zelta godalgas ir neticami. Izmantojām savu ātrumu un smagi cīnījāmies. Tas mums dod lielu pārliecību pirms Sočiem.»

Pirms tam mačā par trešo vietu Krievijas izlase ar rezultātu 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) pieveica Somiju.

Pusfināla spēlēs ASV ar 3:0 pieveica Somiju, bet Kanāda ar 8:1 sagrāva Krievijas hokejistes.

Pēdējā, astotajā vietā čempionā ierindojās Čehija, kuru nākamajā čempionātā aizstās pirmās divīzijas A grupas uzvarētāja. Šajās sacensībās pašlaik Norvēģijā piedalās arī Latvijas hokejistes.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu