Aizvadīts pirmais «Sieviešu skrējiena» āra koptreniņš (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijā līdz pirmajam «Sieviešu skrējienam» atlicis nepilns mēnesis, un gatavošanās process pasākumam kļūst aizvien intensīvāks. Katru otrdienu Mežaparkā notiks āra koptreniņi pieredzējušu treneru vadībā. 

Pirmais treniņš 9. aprīlī pulcēja vairāk nekā 100 dalībnieces, kuras, spītējot ne īpaši siltajiem laikapstākļiem, aizvadīja enerģisku treniņu stundas garumā.

Ņemot vērā, ka «Sieviešu skrējiens» daudzām tā dalībniecēm ir pirmās nopietnās sacensības vai fiziska slodze pēc ilgāka pārtraukuma, sacensību organizatori īpašu vērību pievērsuši pareizam un efektīvam sagatavošanās procesam. Šim nolūkam kā eksperti pieaicināti nūjošanas instruktore Linda Andrusa un fitnesa treneris Ralfs Upmanis. R.Upmanis novērojis, ka lielai daļai sieviešu, kuras kopīgajos treniņos gatavojas 1.maija startam, par lielāko motivatoru sportot kalpo labas figūras uzturēšana, kas arī atspoguļojas treniņa dalībnieču biežāk uzdotajos jautājumos. Kā pozitīvu tendenci R.Upmanis min sieviešu pastiprināto interesi par pareiziem skriešanas apaviem, kas liek secināt, ka sabiedrība sporta jomā kļūst aizvien izglītotāka. Pieredzējušas fitnesa treneris arī uzsver, ka treniņi āra apstākļos, pat ja tie nav tik silti, kā vēlētos, ir ļoti nepieciešami, lai ķermenis adaptētos apstākļos, kuros būs jāaizvada reālās sacensības. Tomēr par lielāko ieguvumu minams fakts, ka sievietēm sportojot kopā, ir daudz lielāka motivācija paveikt vairāk.

Arī «Sieviešu skrējiena» 8 vēstneses (TV seja Anna Rozīte, modes blogere Agnese Kleina, Krievu drāmas teātra aktrise Jekaterina Frolova, TV raidījuma «Māmiņu klubs» vadītāja Kristīne Virsnīte, aktrise Dārta Daneviča, vieglatlēte Anita Kažemāka, sporta entuziaste Indra Muceniece un žurnāla «Shape» galvenā redaktore Gundega Bičevska) jau kopš janvāra aktīvi gatavojas skrējienam. Viena no vēstnesēm, kurai vērojams straujš progress, ir TV raidījuma «Māmiņu klubs» vadītāja Kristīne Virsnīte. Viņa atzīst, ka apņemšanās startēt Sieviešu skrējienā devusi iespēju vairāk laika ikdienas grafikā veltīt sportiskām aktivitātēm un sev:

«Kad uzsāku gatavošanās procesu, biju piesardzīga par savām fiziskajām spējām. Pirmā Sieviešu skrējiena treniņa laikā sajutu, ka mans ķermenis nav pieradis pie tik intensīvas kardio slodzes, jo pirms tam uzsvaru savās fiziskajās aktivitātēs biju likusi uz mierīgām nodarbēm – jogu, stiepšanos u.tml. Nu pagājuši 2 mēneši, kopš vismaz 2-3 reizes nedēļā veltu treniņiem. Pašlaik apzinos savu spēju robežas un zinu – 1.maijā 7 km spēšu noskriet bez piepūles. Esmu arī atklājusi, ka skriešana pati par sevi ir ļoti enerģisks, bet tajā pat laikā meditatīvs process.»

K.Virsnīte arī atzīst, ka lielu pienesumu treniņu procesam devuši fiziskie testi «Sporta laboratorijā», kas likuši izprast, kāda apjoma slodze nepieciešama konkrētajam cilvēkam, lai nenodarītu savam organismam pāri.

Lai uzmundrinātu un uzlabotu katras dalībnieces sportiskos sasniegumus, Sieviešu skrējiena veselīga uztura partneris A/S «Rīgas Dzirnavnieks“ nodrošināja ikvienu treniņu dalībnieci ar nepieciešamo enerģiju un vitamīniem.

Nākamie Sieviešu skrējiena āra koptreniņi Mežparkā norisināsies 16., 23. un 30.aprīlī. To laikā ikvienai treniņa dalībniecei ir iespēja ne tikai saņemt pieredzējušu sporta treneru padomus, bet arī piedalīties 2 biļešu izlozē uz «The Killers» koncertu Mežparkā 26.jūnijā vai treniņu noslēgumā iegūt savā īpašumā jauno «Samsung Galaxy S3 La Fleur» tālruni no «TELE2».

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu