Daugavpils teātrī ar divām izrādēm viesosies Lietuvas Krievu drāmas teātris (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

27. un 28. aprīlī Daugavpils teātrī viesosies Lietuvas Krievu drāmas teātris no Viļņas, skatītājiem piedāvājot Fransisa Vēbera situāciju komēdiju «Užin durakov» un aizkustinošu stāstu «Svoločnaja ļubov». 

  • 27. aprīlī plkst. 17:00 būs skatāma izrāde par bērnību un attiecībām starp cilvēkiem – «Svoločnaja ļubov», rež. Agnuss Jankjavičus.

Izrāde tapusi pēc mūsdienu krievu rakstnieka un kinorežisora Pāvela Sanajeva stāsta «Apglabājiet mani aiz grīdlīstes» motīviem. Notikumi izrādē risinās 70. gados nelielā ģimenes lokā, kur vecmāmiņa audzina savu astoņus gadus veco mazdēlu Sašu, kuru meita bija spiesta atstāt viņai. No sākuma liekas, ka vecmāmiņa – tirāns un histēriķe, nekādā veidā nevar atbrīvoties no sāpīgām atmiņām, uzmācīgām domām par neizdevušos dzīvi, tāpēc arī viņas mīlestība izpaužas savādi. Jaunībā viņa pazaudēja dēlu, tāpēc tagad baidās pazaudēt arī mazdēlu. Šīs bailes vecmāmiņas aizbildniecību noved gandrīz līdz absurdam: viņa neļauj Sašam iziet pagalmā (viņš saņem rājienu pat tad, ja izbāž degunu uz balkona), bet, ja viņam tomēr ļauj iziet pastaigāties, viņam kategoriski ir aizliegts skraidīt, vairākas reizes dienā viņam ir jāmēra temperatūra un jāguļ zeķbiksēs. Lomās: Inga Maškarina, Valentīns Novopoļskis, Valentīns Kruļikovskis, Vladimirs Dorondovs, Jūlija Krutko.

  • Savukārt 28. aprīlī plkst. 17:00 būs skatāma Mihaila Poļiščuka režisētā un Fransisa Vēbera sarakstītā situāciju komēdija «Užin durakov».

Tā ir psiholoģiskā situāciju komēdija, kura veidota uz asprātīgiem dialogiem. Izdevējs Pjērs Brošāns kopā ar draugiem katru trešdienu rīko vakariņas, kuru mērķis atvest sev līdzi muļķi un iesaistīt viņu sarunā. Uzvar tas, kura muļķis izrādās «vislabākais». Pjēra kandidāts – Fransuā Pinjons, nodokļu departamenta kalpotājs. Radikulīta dēļ Pjērs atceļ vakariņās ar draugiem, taču tikšanos ar Fransuā viņam neizdodas atcelt. Un, lūk, atnāk muļķis un atnes sev līdzi veselu lērumu katastrofu, misēkļu un negaidītu situāciju, kas pārvērš visu Pjēra dzīvi. Lomās: Aleksandrs Agarkovs, Jevgēnija Rusakova, Jeļena Bogdanoviča, Valērijs Lobuņecs, Dmitrijs Deņisjuks, Nikolajs Antonovs, Anžela Bizunoviča, Jeļena Juščenko, Mihails Makarovs.

Biļetes nopērkamas Daugavpils teātra kasē (654 26520) un «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā un internetā «bilesuparadize.lv».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu