Ķīna pēdējā brīdī atceļ visus plānotos «Atsvabinātā Džango» seansus (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ķīnas kinoteātri ceturtdien atcēluši visus plānotos filmas «Django Unchained» («Atsvabinātais Džango») seansus, vēsta vietējie mediji.

«Tehnisku iemeslu dēļ «Atsvabinātais Džango» pagaidām netiks izrādīts Ķīnā,» raksta portāls «Sina», atsaucoties uz kinokompāniju izplatīto paziņojumu.

Anonīmi kinoindustrijas avoti esot portālam atklājuši, ka pēkšņo aizliegumu izsaukuši kailskati, kā arī neesot zināms, kad filma tiks izrādīta.

Kāds no mikroblogu vietnes «Sina Weibo» lietotājiem sacīja, ka režisora Kventina Tarantino asiņainā vesterna pirmizrāde «beigusies pēc vienas minūtes». Starp biežākajiem minējumiem par aizlieguma iemeslu bija arī «bīstamais» sacelšanās pret apspiedējiem motīvs.

Filmā, kuras darbība norisinās verdzības laikmetā ASV, galveno varoni «nemitīgi apspieda un paverdzināja viņa saimnieks, taču tad viņš tiek pie ieroča un sadumpojas mīlestības un brīvības vārdā», raksta kāds «Sina Weibo» lietotājs.

Cenzoru «graizīšana ir negantāka nekā vergtura un tā nepiekāpīgi grib Džango padarīt par einuhu», uzskata kāds cits.

Bija paredzēts, ka «Atsvabinātais Džango» būs pirmā Tarantino filma, kas izlaista Ķīnā. Režisors pazīstams ar savām vardarbīgajām filmām, tomēr viņa jaunākā kinolente izturēja cenzūras pirmo kārtu tikai ar «nelielām korekcijām» - «asiņu krāsa nomainīta uz tumšāku», kā arī «samazināts augstums, kādā izšļācas asinis», trešdien paziņoja studijas «Sony Pictures» pārstāvis.

Tomēr, pateicoties vērienīgajai filmu nelegālo kopiju cirkulācijai Ķīnā, daudzi fani «Atsvabināto Džango» bija noskatījušies jau pirms oficiālā iznākšanas datuma.

Komunistiskās valsts cenzori seksuāli atklātas var vardarbīgas ainas uzskata par nepiemērotām demonstrēšanai un bieži tās dzēš no ārzemju kinolentēm.

Ķīnas 2012.gada kases ieņēmumi sasniedza 2,7 miljardus ASV dolāru (1,46 miljardus latu). Ķīnas kinoteātros ar izmaiņām tika izrādītas arī tādas Holivudas filmas kā «Skyfall» («Operācija «Skyfall»») un «Cloud Atlas» («Mākoņu atlants»).

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu