Āris Brīmanis. Spēlēja NHL, bet nespēlēja Latvijas izlasē (121)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Šajās dienās tēva dzimtenē viesojas latviešu izcelsmes bijušais hokejists Āris Brīmanis, kurš uz Latviju atvedis Aļaskas junioru komandu, kurā krāj trenera aroda pieredzi, bet savulaik viņš aizsarga pozīcijā NHL aizvadīja 113 spēles, kurās guva divus vārtus un atdeva 12 rezultatīvas piespēles. Jā, statistika nav iespaidīga, bet cik Latvijas hokejistu aizvadījuši kaut vienu maču NHL?

Savu pirmo spēli NHL viņš aizvadīja jau 1993./1994. gada sezonā, bet par veiksmīgāko aizsarga karjerā var uzskatīt 2000./2001. gada sezonu, kad Brīmanis aizvadīja teju pusi no saviem mačiem NHL karjerā (56), sakrājot astoņas rezultatīvas piespēles. Pēdējoreiz pasaules spēcīgākajā hokeja līgā viņš spēlēja 2003./2004. gada sezonā, bet karjeru pabeidza vien pirms gada, kad vairākas sezonas bija aizvadījis Šveicē un Vācijā, kur vienīgo reizi karjerā uzspēlēja vienā komandā ar kādu latviešu hokejistu - vārtsargu Edgaru Lūsiņu.

«Vai karjeras laikā ar mani sazinājās kāds no Latvijas hokeja federācijas? Nē. Kad devos spēlēt uz Šveici, es mēģināju sazināties ar LHF. Nebija runa par spēlēšanu izlasē, vienkārši vēlējos iegūt vairāk informācijas, taču no otras puses nebija nekādas intereses,» saka 41 gadu vecais Brīmanis.

«Augot Amerikā es vēlējos spēlēt ASV valstsvienībā, taču zemapziņā bija arī doma par Latviju. Vari visu dzīvi pavadīt, prātojot «kas būtu, ja būtu». Taču esmu apmierināts ar to, kā iegrozījās mana karjera, lai gan, protams, ikvienam gribētos visu karjeru pavadīt tikai NHL.»

«Ja būtu radusies iespēja spēlēt Latvijas izlasē, es labprāt būtu pacīnījies par vietu sastāvā. Nevar zināt, vai tiktu komandā, taču justos pagodināts, ja būtu daļa no tās,» piebilst bijušais hokejists.

P.S. Tuvākajās dienās portālā «Apollo» varēsiet lasīt interviju ar Āri Brīmani, kurš pastāstīs savu dzīves un hokeja stāstu.

<span class="username js-action-profile-name">@<b>Apollo_sport</b></span>

Komentāri (121)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu