Ko darīt, ja sekss kļuvis apnicīgs (71)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Sveicināti vēsajā Latvijas pavasarī!

Kad šķiet, ka ziema nebeigsies nekad un laiks sastindzis uz vietas, patiesības labad jāsaka, ka tā notiek katru gadu, dzīvē viss neizbēgami šķiet apnicīgs. Diemžēl nereti iestājas arī apnikums seksā. Iestājas, vai būtu pagājuši pieci, desmit vai divdesmit gadi. Tā iekārtota mūsu psihe: mēs nogurstam no visa un ilgojamies pēc pārmaiņām. Tāpēc jau tiek izgudroti visdažādākie veidi un palīglīdzekļi. Vai tos var saukt par pārspīlējumiem? Kāda nu kuram ir atļautības robeža. Lomu spēles nešķiet pieņemamas? Bet šīs spēles var būt visai dažādas. No galēji ekstrēmām līdz pagalam nevainīgām. No BDSM līdz mazu ludziņu izspēlēšanai, no ludziņām līdz vienkārši citādāku situāciju veidošanai, kas atšķiras no ierastās ikdienas. Kāds efekts ir lomu spēlēm? Pirmkārt, minētās darbības būtu pieskaitāmas pie priekšspēles. Savukārt priekšspēles uzdevums ir kāpināt uzbudinājumu. Jo spēcīgāks uzbudinājums, jo lielāks gandarījums no kulminācijas. Apnikumu vai adrenalīna trūkumu, savukārt, rada nepietiekama uzbudinājuma pakāpe, kas atkārtojusies vairākas reizes. Smadzenes ziņo, ka attiecīgās seksuālās darbības nesniedz pietiekamu gandarījuma sajūtu, proti, neizdalās gana daudz laimes hormonu. Tāpēc kaut kas ir jāmaina. Un jāmaina nevis darbības, kas tiek veiktas dzimumakta laikā, bet priekšspēles scenārijs. Atgādinu, ka priekšspēle ir ne tikai pieskāršanās zināmajām erogēnajām zonām, bet arī noskaņas radīšana, vārdu apmaiņa, signālu raidīšana ar balss tembra un ķermeņa valodas un smaržas palīdzību. Izklausās sarežģīti? Jūsu prāts saka: «Es taču neiešu mainīt labi zināmas lietas!» Bet labi zināmās lietas ir apnikušas un tās jau tikpat kā nemana un nenovērtē. Tātad vienkārši jāpasaka prātam, ka nav nekādas vajadzības mainīt. Atliek tikai atcerēties visas tās jaukās darbības, kas tika darītas, kad abi degāt iemīlēšanās liesmās. Kā jūs iepazināties? Kur gājāt? Zem kura koka skūpstījāties tā, ka galva reiba? Kuros krodziņos sēdējāt? Kādu mūziku klausījāties? Lūk arī labi zināmais, bet piemirstais priekšspēles scenārijs! Tikai drusku jāsaņemas un uz priekšu! Goda vārds - tie pāri, kas ik pa laikam uzspēlē spēli «kā mēs iepazināmies», nemaz nejūtas vīlušies. Arī tā ir lomu spēle. Maldīgi tiek uzskatīts, ka tikai bargās kundzes un padevīgā verga ludziņa ir vienīgā iedomājamā lomu spēle.

Runājot par akrobātiku gultā, ne jau prātam neaptveramās kamasutras pozas sniedz svaigas vēsmas. Tas ir kārtējais malds, ka mežonīgā pozu maiņā vai japāņu akrobātu cienīgā sasiešanās mezglā slēpjas panākumu atslēga. Katram pārim ir savas trīs četras pozas, kurās viņi sasniedz kulmināciju. Ja tās ir atrastas, nav nekādas vajadzības izpildīties tā, ka kauli krakšķ un cīpslas tiek pārstieptas. Un vēlreiz: prieks un gandarījums no mīlēšanās rodas tad, kad ir pietiekams uzbudinājums. Proti, pietiekams asiņu pieplūdums iegurnī. Visas darbības, kas tiek veiktas priekšspēles laikā, arī veicina asiņu pieplūdumu. Ļoti sens un efektīgs priekšspēles veids ir erotiskā masāža. Galvenais noteikums lai tas, kas tiek masēts un tas, kas masē, ir sajūsmā no otra ķermeņa un tā smaržas. Partneriem, kas sen jau ir kopā, noteikti tā ir. Pretējā gadījumā viņi nebūtu kopā. Lai mājas apstākļos veiktu erotisko masāžu, vispirms jāiegādājas erotiskās masāžas eļļa, kuras smarža abiem partneriem šķiet uzbudinoša. Priekšspēle sāksies jau tajā brīdī, kad abi dosieties nopirkt šo eļļu. Savukārt grāmatu veikalos var iegādāties dažāda formāta un biezuma grāmatas par erotisko masāžu. Vēl par masāžu runājot, to pašu erotisko masāžu var veikt ar vibratoru. Tam jābūt cietam un vienkāršam, ne no silikona un nez kādiem izaugumiem.

Ja pret seksu izturas ne pārāk nopietni, drīzāk kā pret rotaļu, tad taču var izdomāt neskaitāmus rotaļāšanās veidus atbilstoši savām vēlmēm un fantāzijas lidojumam. Jo vairāk rotaļu, jo mazāk iespēju iestāties apnikumam. Bērnībā taču vienmēr atradās aizvien jauni rotaļu veidi!

Komentāri (71)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu