Pols Makartnijs ir bagātākais britu mūziķis (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

«Eksbītla» Pola Makartnija bagātība ir 680 miljoni sterliņu mārciņu (561 miljons latu), padarot viņu par bagātāko britu mūziķi, liecina laikraksta «Sunday Times» apkopotais saraksts.

70 gadus vecais Makartnijs nav pametis topa virsotni kopš 1989.gada, kad avīze sāka apkopot sarakstu. Tolaik viņam bija 80 miljoni mārciņu (66 miljoni latu).

Pagājušajā gadā mūziķis uzstājās Lielbritānijas karalienes Elizabetes II dimanta jubilejas pasākumā, kā arī Londonas Olimpiādes atklāšanas un noslēguma ceremonijās. Viņa 18 koncertu turneja «On the Run» 2012.gadā ieņēma 57 miljonus ASV dolāru (31 miljonu latu).

Tikmēr topa otro vietu ieņem komponists Endrū Loids-Vēbers ar 620 miljoniem mārciņu (511 miljoniem latu). Viņa bagātība pieaugusi, pateicoties tādiem veiksmīgiem mūzikliem kā «Operas spoks», «Evita» un «Kaķi».

Savukārt trešajā vietā ierindojās grupa «U2», kuras kopējā turība sasniedz 520 miljonus mārciņu (429 miljonus latu), bet ceturtajā - hita «Candle in the Wind» autors Eltons Džons ar 240 miljoniem mārciņu (198 miljoniem latu).

Piekto vietu ar 200 miljoniem mārciņu (165 miljoniem latu) dala rokgrupas «The Rolling Stones» līderis Miks Džegers un slavenību pāris Viktorija un Deivids Bekhemi.

Kā ziņots, «Sunday Times» bagātāko jauno mūziķu topa augšgalā ierindojās dziedātāja Adele. Viņas turība aplēsta ap 30 miljoniem mārciņu (24,8 miljoniem latu).

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu