Latvijas hokejistes PČ zaudē arī pēdējo spēli (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sieviešu hokeja valstsvienība pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra noslēdzošajā, piektajā, mačā sestdien ar rezultātu 1:6 (1:1, 0:3, 0:2) pārliecinoši piekāpās arī Dānijai, ciešot jau savu 11. zaudējumu oficiālās spēlēs pēc kārtas.

Ja vēl pēc pirmās trešdaļas Latvija, pateicoties Līgas Miljones gūtajiem vārtiem, spēja noturēt neizšķirtu rezultātu 1:1, otrās trešdaļas pirmajā minūtē dānietes guva divus vārtus un dominēja arī atlikušajā mača gaitā.

Arī metienu attiecībā Dānijas izlasei šajā mačā bija ievērojams pārsvars - 64:22.

Kā ziņots, pirmajā spēlē svētdien Latvija ar rezultātu 0:5 zaudēja Japānai, pēc tam otrdien ar 4:7 piekāpās sacensību saimniecei Norvēģijai, vēl pēc dienas ar 2:4 piekāpās Slovākijai, bet piektdien ar 2:5 zaudēja arī Norvēģijai un jau pirms pēdējās spēles bija zināms, ka tā atstās pasaules sieviešu hokeja otro spēcīgāko grupu.

Pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas spēcīgākā turnīra komanda iekļūs augstākajā divīzijā, bet vājākā no sešām vienībām pēc gada spēlēs pirmās divīzijas B grupā.

No pirmās divīzijas B grupas uz A grupu nākamajā sezonā pacelsies Francija, bet Latvija spēlēs kopā ar Nīderlandi, Kazahstānu, Ziemeļkoreju, kā arī Ķīnu vai Lielbritāniju. Savukārt no otrās divīzijas A grupas uz pirmās divīzijas B grupu pacelsies Itālija vai Ungārija.

Latvijas izlasi pasaules čempionātā vadīja Vladimirs Golovkovs, kurš ir divkārtējs pasaules junioru čempions PSRS izlases sastāvā, un spēlētāja karjeras laikā viņš vairākas sezonas aizvadīja Rīgas «Dinamo» komandā PSRS augstākajā līgā. Pēdējā laikā Golovkovs strādājis ar dažāda vecuma bērniem.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu