Latvijas riteņbraucējiem pirmais MTB starts 21.aprīlī - Ventspilī (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Pavasara lēnā «nākšana» nav un nebūs šķērslis īstiem kalnu divriteņu sacensību un braukšanas mīļotājiem – jau pēc 6 dienām tiks dots starts «Vivus.lv MTB» maratonam, kas norisināsies Ventspilī, startējot un finišējot Piedzīvojuma parkā. 

Kā vēsta sacensību organizatori, trase ir pilnībā gatava dalībnieku uzņemšanai. Stāsta viens no sacensību organizatoriem Jānis Baltaisbrencis: «Šogad esam nedaudz pamainījuši starta un finiša apli, lai dalībniekiem nebūtu uzreiz jāsamērcē kājas slapjajā pļavā, kā tas, diemžēl bija iepriekšējā gadā». Tomēr tas nenozīmējot, ka trasē nebūšot vietas, kur samērcēt kājas, jo kā jau īstam MTB pienākas, trase ies pa meža, zemes un dažāda seguma ceļiem, takām, kur var būt gan ūdens, gan dubļi. Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, arī šogad tiks noteikti ātrākie vīriešu un sieviešu klases braucēji – vīri sacentīsies par «Vivus.lv MTB» maratona dzelteno Līdera kreklu, savukārt ātrākās dāmas sacentīsies par «Zaļās Josta» zaļo Līderes kreklu, kas būs šīs sezonas jaunums.

Pirmais posms ir kā iesildošais posms pārējiem sacensību seriālu posmiem, jo nav tik tehniski sarežģīts, taču ir pietiekamu izturību prasošs, ja dabā ir vēlīns pavasaris un pļavas ir mitras. Par atalgojumu dalībnieku pūlēm būs pavasara baudīšana un braukšana ar skatu uz jūru, kas ir retums vēl kādā citā MTB maratonā.

Dalībnieki var izvēlēties, kurā distancē startēt: «Vivus.lv MTB» Maratona vai Latvijas Valsts Meži pusmaratonā, savukārt pašiem mazākajiem būs iespēja izbaudīt īstu sacensību garšu Superior bērnu braucienā, kur pie balvām tiks katrs mazais braucējs.

Arī šogad, līdzīgi kā citus gadus, organizatori rūpēsies, lai dalībnieki tiktu apbalvoti ar pienācīgām balvām un varētu atgūt spēkus pēc sacensībām ar Latvijā ražotiem produktiem. Dalībniekus ēdinās gaļas pārstrādes uzņēmums «Nākotne», z/s «Garīši», A/S «Balticovo» un «Latvijas Maiznieks». Savukārt trasē enerģijas atgūšanai tiks piedāvāts «High5» enerģijas dzēriens.

Atgādinām, ka sacensību norise tiek plānota jau ierastajās un pārbaudītajās sacensību vietās:

1. posms - 21.04.2013. Ventspils Piedzīvojumu parks

2. posms - 26.05.2013. Ape, Apes mototrase

3. posms - 30.06.2013. Talsi, Kamparkalns

4. posms - 28.07.2013. Smiltene, Tepera autotrase

5. posms - 11.08.2013. Cēsis, Pilsētas stadions

6. posms - 31.08.2013. Baldone, Riekstukalns – noslēgums un apbalvošanas ceremonija

«Vivus.lv MTB» maratoni atšķiras no citiem maratoniem ar tehniskākām, pārdomātākām un interesantākām trasēm, sacensību ģeogrāfijas ziņā tiks aptverta visa Latvija - Ventspils, Ape, Talsi, Smiltene, Cēsis un Baldone.

Arī šogad katrs dalībnieks var izvēlēties sev pieņemamāko sacensību distanci:

  • «Vivus.lv MTB» Maratons (50 līdz 60 km)
  • Latvijas Valsts Meži MTB Pusmaratons (25 līdz 30 km)
  • Superior bērnu velobrauciens (200 līdz 1000 m).
Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu