«Krokodila Dandija» aktieris cenšas atgūt 34 miljonus dolāru (28)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Filmas «Crocodile Dundee» («Krokodils Dandijs») zvaigzne Pols Hogans sācis tiesvedību, lai atgūtu 34 miljonus ASV dolāru (18,2 miljonus latu) no konta Šveices bankā, pirmdien vēstīja mediji.

Austrālietis iekaroja slavu, pateicoties 1986.gada kinolentei, kurā viņš tēloja lakonisku krokodilu mednieku. Viņš apgalvo, ka nodokļu konsultants, kam viņš uzticējās, esot pazudis ar viņa iekrājumiem.

Laikraksts «The Sydney Morning Herald» vēstīja, ka Kalifornijā noformētajos tiesas dokumentos Filips Eglišavs esot apsūdzēts Hogana miljonu «iztērēšanā vai nozušanā ar tiem».

Nauda glabāta «Corner» bankā Lozannā, kas pieder Ženēvas firmai «Strachans». Kompānija, kurā darbojās Eglišavs, bija nolīgta, lai novirzītu aktiera ievērojamos «Krokodila Dandija» ienākumus vairākos ofšoros, teikts austrāliešu laikrakstā.

Pagājušogad Hogans slepenībā atrisināja astoņus gadus ilgušo strīdu ar Austrālijas ieņēmumu dienestu. Tas apgalvoja, ka aktiera un viņa sadarbības partnera Džona Kornela nodokļu parāds kopš 80.gadiem pārsniedzot 150 miljonus Austrālijas dolāru (84,7 miljonus latu).

Ārvalstu mediji ziņo, ka Eglišavs esot izdomājis nodokļu nemaksāšanas shēmu. Saistībā ar to viņam izdots apcietināšanas orderis.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu