Bostonas latvieši šokā pēc sprādzieniem; vienai latvietei paveicies (98)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Bostonas apkaimes latvieši, ar kuriem aģentūrai LETA izdevies sazināties dienu pēc bumbu sprādzieniem Bostonas maratona laikā, vēl ir šokā par notikušo.

«Situācija ir ļoti bēdīga,» telefonsarunā teica laboratorijas «Lincoln Lab» darbiniece Iveta Grīnbuša, kura pirms došanās uz darbu šorīt pēc ASV laika bija dzirdējusi «šokējošas» ziņas, ka sprādzienā smagi cietis mazs bērns, kura blakus stāvošajai mātei norauta kāja.

«Trakums bija tad, kad Bostonā bija pārslogoti mobilā telefona tīkli, un cilvēkiem uznāca panika, jo viņi nevarēja sazināties ar piederīgajiem un draugiem,» Grinbuša rakstīja e-pastā dažas stundas pēc notikušā.

Lielās un pasaulē pazīstamās Bostonas slimnīcas «Massachusetts General Hospital» farmaceite Anita Bērziņa savā sociālā tīkla «Facebook» lapā pēc notikušā un pēc nostrādātās maiņas, kurā ieveda lielu skaitu cietušo, rakstīja: «Man bija paveicies. Mans priekšnieks neapstiprināja pieprasīto brīvdienu šajā dienā. Es būtu bijusi pie finiša līnijas.» 15.aprīlis Masačūsetsas štatā ir svinama diena, kurā tiek pieminēta pirmā sadursme 1776.gada 15.aprīlī starp amerikāņu zemessardzi un britu karaspēka daļām Leksingtonas pilsētas ganībās.

Žurnāla «Ir» redaktora un komentētāja Paula Raudsepa tēvs pensionārs Juris Raudseps telefonsarunā ar aģentūru LETA teica, ka pirmo ziņu «saņēmu pa e-pastu no Rīgas no Paula». Pēc tam Raudseps ar sievu Ilzi sekojis notikumiem vietējā televīzijā un internetā.

«Skatījāmies, ka parasti, visas valsts mēroga ziņu pārraidi «News Hour», kur pats galvenais bija par notikumiem Bostonā. Ziņas tika pagarinātas, atcelta cita pārraide,» teica Raudseps, norādot, ka sprādzieni, kas prasījuši trīs upurus un savainojuši pāri par 100 cilvēku, bijuši visas vairāk nekā 300 miljonu iedzīvotāju valsts uzmanības centrā.

Pensionētais inženieris teica, ka sprādzieni bijuši apzināta rīcība, kas «izraisa riebīgu sajūtu, jo kaut kas tāds (iespējams, pašmāju terorisms) nav piedzīvots kopš (atvaļinātais karavīrs un labējais ekstrēmists Timotejs) Mekvejs uzspridzināja valdības namu Omahā» 90.gadu sākumā.

Bostonas apkaimē pieejamo informāciju par notikušo masu saziņas līdzekļos Raudseps raksturoja kā «haotisku». Ziņots par nebijušiem sprādzieniem un par policijas specvienības darbību pie kādas mājas Bostonas priekšpilsētā. Arī šī ziņa izrādījusies neprecīza. Vērojot dažādus ziņu portālus, varēja redzēt kadru, kur ar degošām bākugunīm brauca specvienību bruņumašīnas, kurām kaujinieki turējās pie sāniem.

Jau ziņots, ka uzbrukumos, kas pirmdien notika Bostonas maratona laikā, izmantoti tikai tie divi spridzekļi, kas eksplodēja, šodien paziņoja Masačūsetsas pavalsts gubernators Devāls Patriks, noraidot iepriekš izskanējušās ziņas, ka atrasti vēl divi nesprāguši spridzekļi.

Jau ziņots, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas pirmdienas pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros nogalināti vismaz trīs cilvēki, bet vairāk nekā 140 tika ievainoti.

Komentāri (98)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu