Montro džeza festivālā uzstāsies Prinss, Leonards Koens un Stings (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Montro džeza festivālā jūlijā uzstāsies tādas mūzikas zvaigznes kā Prinss, Leonards Koens, Stings un Džo Kokers, ceturtdien paziņoja pasākuma rīkotāji.

Festivālu 4.jūlijā atklās kanādiešu dziedātājs Koens, un nākamajā dienā viņš sniegs vēl vienu koncertu.

Savukārt Prinss uzstāsies katru dienu no 13.līdz 15.jūlijam. «Trīs vakari, trīs koncerti. Viņš ir atgriezies, un tas ir milzīgs pagodinājums,» preses konferencē Lozannā teica festivāla direktors Matjē Žatons. «Mēs nekad nezinām, kāda būs Prinsa uzstāšanās un ko viņš paņems līdzi uz skatuves, taču esam pieraduši pie satriecošiem pārsteigumiem.»

Biļetes uz Prinsa koncertiem, kuru cenas svārstās no 175 līdz 395 Šveices frankiem (no 100 līdz 230 latiem), jau ir izpirktas. Piektdien sāksies pārējo biļešu tirdzniecība.

Festivālā, kas norisināsies no 4.līdz 21.jūlijam, uzstāsies vācu elektroniskās mūzikas pionieri «Kraftwerk», amerikāņu džeza ģitārists Markuss Millers un daudzi citi mūziķi.

Šogad Montro džeza festivāla atvērta jauna skatuve ar nosaukumu «Lab», kurā varēs uzņemt 2000 klausītāju.

Kā jau ziņots, janvārī 76 gadu vecumā no slēpošanas negadījumā gūtiem ievainojumiem mira festivāla dibinātājs Klods Nobs.

Pirmais Montro džeza festivāls notika 1967.gadā un uzreiz kļuva par iecienītu pasākumu. Turpmākajos gados pēc Noba lūguma tajā viesojās arī tādas zvaigznes kā Roberta Fleka un Areta Franklina. Laika gaitā mūzikas festivāls pakāpeniski paplašinājās, iekļaujot arī roka un popmūzikas izpildītājus.

Pagājušogad publicētā intervijā Nobs Montro džeza festivālu salīdzina ar populāru Šveices vāciešu brokastu ēdienu - auzu pārslu putru ar augļiem, riekstiem un pienu. «Tas būs kā augļu panorāma, atšķirīgu mūzikas žanru varavīksne. Montro festivālā man vislabāk patīk skaņu, smaržu un ainu dažādība,» viņš sacīja.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu