Girgensona pārstāvētā AHL komanda startēs Špenglera kausā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Amerikas hokeja līgas (AHL) komanda Ročestras «Americans», ko pārstāv arī latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, šī gada izskaņā Šveicē piedalīsies tradicionālajā Špenglera kausā.

Sešu komandu turnīrs Davosā katru gadu risinās no 26. līdz 31. decembrim, un šī būs tikai otrā reize, kad Špenglera kausā piedalīsies kāda profesionāla Ziemeļamerikas vienība. Arī pirmajā reizē tā bija tieši «Americans» komanda, kas 1996.gadā izcīnīja trešo vietu.

Oficiālajā paziņojumā prieku un godu par komandas dalību izteikusi gan AHL vadība, gan arī «Americans» prezidents Teds Bleks.

«Americans» ir NHL komandas Bufalo «Sabres» fārmklubs. Tieši šī komanda pagājušā gada NHL jauno spēlētāju drafta pirmajā kārtā izvēlējās Girgensonu.

Špenglera kausa izcīņa, kas notiek kopš 1923. gada, ir otrais vecākais starptautiskais klubu turnīrs pasaulē aiz NHL.

Ierasti katru gadu turnīrā piedalās mājiniece «Davos», vēl viena Šveices komanda, Kanādas izlase, kas komplektēta no Eiropā spēlējošajiem šīs valsts hokejistiem, un vēl trīs komandas, starp kurām pēdējos gados ir arī viena Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pārstāve.

Pirmajās trijās sezonās pēc KHL izveidošanas turnīrā uzvarēja tieši šīs līgas komandas, bet šo sēriju 2011. gadā pārtrauca Rīgas «Dinamo» zaudējums «Davos» hokejistiem.

Pērn 31. decembrī turnīrā pārliecinoši triumfēja Kanāda, ko NHL lokauta iespaidā pārstāvēja daudzi pazīstami spēlētāji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu