Sācies intensīvākais gatavošanās mēnesis Nordea Rīgas maratonam (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nordea Rīgas maratons norisināsies jau pēc mēneša 19.maijā, svētdienā. Noslēdzošajā sagatavošanās posmā organizatori aicina izmantot labvēlīgos laika apstākļus, lai ar vēl lielāku atbildību turpinātu uzsāktos treniņus, kā arī, izvēloties skrējiena distanci, rūpīgi izvērtēt savu fizisko sagatavotību un veselības stāvokli.

«Ar katru gadu dalībnieki arvien lielāku interesi izrāda par vidējām un garajām distancēm, īpaši 10km un pusmaratona distancēm, kas liecina, ka kopīgi esam panākuši būtisku skriešanas kultūras izaugsmi. Vidējās un garās distances pieprasa nopietnu gatavošanos, tādēļ pēdējā mēnesī pirms maratona aicinām ar vēl lielāku atbildību turpināt iesāktos treniņus, kā arī pirms skrējiena rūpīgi izvērtēt savu varēšanu un veselības stāvokli», komentē Aigars Nords, Nordea Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs.

Lai kvalitatīvi palīdzētu treniņu un gatavošanās procesā, organizatori piedāvā izmantot šogad popularitāti iemantojušo Nordea Rīgas maratona «Skriešanas skolu», jau tradicionālos svētdienas treniņus Mežaparkā, kā arī izpildīt «Veselības testu», kas viegli izpildāms mājas apstākļos un izstrādāts sadarbībā ar sporta ārstiem, treneriem un veselības ekspertiem.

Nordea Rīgas maratona «Skriešanas skola»

«Skriešanas skolas» mērķis ir atvieglot gatavošanos startam 19.maijā, un tā domāta visplašākajai auditorijai – gan iesācējiem, gan pieredzējušiem skrējējiem, gan īsāko, gan garāko distanču skrējējiem. «Skriešanas Darbnīcās», kurās ar savu pieredzi un padomiem dalās pieredzējuši skrējēji, treneri, eksperti un sporta ārsti, skrējējiem ir iespēja uzzināt un pārrunāt aktuālas tēmas par skriešanu, motivāciju, ēdienkarti un uzturu, enerģiju, veselību un organisma adaptēšanu skriešanai. Skriešanas skolas darbnīcas skrējēju vidū guvusi plašu popularitāti un pēdējo darbnīcu jau apmeklēja gandrīz 250 dalībnieku.

Organizatori aicina mājaslapā pieteikties nākamajai «Skriešanas skolai» 8. maijā, kad dalībniekiem tiks doti nozīmīgi padomi par maratona dienu. Īpaši noderīga pēdējā «Skriešanas skolas» darbnīca būs tiem, kuri šogad skrējienā piedalīsies pirmo reizi. Visu iepriekšējo «Skriešanas skolas» darbnīcu materiāli un video ir atrodami maratona mājas lapā. Dalība «Skriešanas skolā» ir bez maksas.

«Veselības tests»

Nordea Rīgas maratona «Veselības tests» izveidots ar mērķi, lai skrējējiem dotu iespēju mājas apstākļos novērtēt iespējamos veselības riskus un vajadzības gadījumā konsultēties ar ārstu. Ja kaut uz vienu no testa jautājumiem, dalībnieks atbild pozitīvi, organizatori iesaka pirms skrējiena konsultēties ar ārstu. Skrējēja «Veselības testu» ikviens dalībnieks tiek aicināts lejuplādēt Nordea Rīgas maratona mājas lapā http://www.nordearigasmaratons.lv/lv/jaunumi/veselibas-tests/

«Veselības testa» jautājumi ir saskaņoti ar Latvijas Olimpiskās komitejas sporta medicīnas konsultantiem, Pasaules Veselības organizācijas Veselības konsultanti Ilzi Aizsilnieci, «Sporta laboratorijas» sporta ārsti Sandru Rozenštoku, Nordea Rīgas maratona un Ironman.lv treneri Romānu Melderi, kā arī balstoties uz starptautisko maratonu pieredzi. Organizatori visiem Maratona dalībniekiem iesaka atbildīgi izturēties pret savu veselību, vismaz reizi gadā veikt veselības pārbaudi un jebkuru šaubu vai sūdzību gadījumā noteikti konsultēties ar ārstu.

Kopīgie treniņi Mežaparkā

Aicinām ikvienu skriet gribētāju pievienoties Mežaparka kopīgajiem treniņiem, kas katru svētdienu plkst. 10.00 notiek pie Mežaparka ieejas, dodot iespēju skrējējiem kopīgi trenēties, satikties, komunicēt un iedvesmot vienam otru. Treniņos pulcējas gan skriešanas entuziasti ar ilgstošu skriešanas pieredzi, gan tie, kas savu «skriešanas karjeru» tikai uzsāk. Lielākais ieguvums apmeklējot treniņus ir ekspertu padomi uz vietas, kā arī pareizi iesildīšanās, stiepšanās un atsildīšanās vingrojumi pirms un pēc treniņa sadarbībā ar «Sporta Laboratoriju». Sagatavošanās treniņos dalība ir bez maksas un iepriekšēja reģistrēšanās treniņu skrējieniem nav nepieciešama. Nākamie treniņi notiks 21.04., 28.04., 05.05. Vērienīgākais Mežaparka koptreniņš «ar Krastmalas sajūtu» notiks svētdien 12.05., savukārt dienu pirms Maratona 18.05. treniņam pievienosies elites skrējēji.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu