Pelša un Girgensona pārstāvētie klubi nodrošina dalību izslēgšanas spēlēs (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Dalību Amerikas hokeja līgas (AHL) izslēgšanas spēļu turnīrā jeb Kaldera kausa izcīņā sestdien nodrošināja latviešu uzbrucēju Zemgus Girgensona un Kristiāna Pelša pārstāvētās komandas.

Abu latviešu pārstāvētās vienības vietu izslēgšanas spēlēs nodrošināja ar uzvarām priekšpēdējos regulārā čempionāta mačos.

Girgensona pārstāvētā Ročestras «Americans» komanda savā laukumā ar 5:1 (1:0, 2:1, 2:0) sagrāva Hamiltonas «Bulldogs» vienību.

Latvietis mača statistikā izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem, bet viņa lietderības koeficients palika neitrāls.

Šīs sezonas 60 AHL spēlēs Girgensons guvis sešus vārtus un veicis 11 rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients ir negatīvs -7.

Savukārt Pelša Oklahomsitijas «Barons» komanda ar 7:3 (1:0, 3:1, 3:2) savā laukumā uzvarēja Ebotsfordas «Heat» hokejistus.

Pelšs šai cīņai atkal nebija pieteikts. Uzbrucējs ilgstoši kopš 22.februāra ārstējis potītes traumu - pirms divām nedēļām viņš uz vienu cīņu atgriezās laukumā, bet pēc tam nākamās sešas spēles atkal izlaida. Laukumā uz vienu maču Pelšs atgriezās piektdien.

Pelšs šosezon piedalījies vien 19 AHL spēlēs, izceļoties ar vieniem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +5.

Rietumu konferences kopvērtējumā kārtu pirms regulārās sezonas beigām «Barons» ar 89 punktiem 75 spēlēs ieņem sesto vietu, bet «Americans» hokejistiem ir par punktu mazāk un septītā pozīcija.

Iekļūšana Kaldera kausa izcīņā uz nezināmu laiku atlikusi abu uzbrucēju pievienošanos Latvijas hokeja izlasei, kas gatavojas gaidāmajam pasaules čempionātam.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu