Pirms «Koru Karu 3» fināla kapitulē Rīga (79)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

 21.aprīlī, TV3 šovā Koru Kari 3 norisinājās dziesmotās kaujas pusfināls. Tajā trīs kori metās nopietnā trīs pakāpju cīņā, lai iekļūtu finālā. Tika izpildītas dziesmas, kas sarakstītas kino un teātrim, no Raimonda Paula jaunākā repertuāra, kā arī jau iepriekšējos raidījumos izskanējuši rokenrola un blūza hiti. Pēc trim dziesmotajiem apļiem un trim katra kora priekšnesumiem skatītāju un žūrijas kopvērtējums izrādījās neveiksmīgs Rīgas Zelta saules korim. Par labākā titulu šosvētdien, 28.aprīlī, 20:00 tiešraidē cīnīsies Cēsu Karmīna karoga koris un Rēzeknes Zaļo pakalnu koris!

Kino un teātra mūzika

Pirmā šova dziesmotā apļa tēma bija mūzika no kino un teātra. Šovu atklāja Cēsu karmīna karoga koris un tā vadītājs Marts Kristians Kalniņš. Koris vienojās dziesmā no Rīgas kinostudijas kinolentes Klāvs – Mārtiņa dēls, dziesmā, kas ir viena no skaistākajām latviešu filmu dziesmām – tā ir Ances Romance. Žūrija to novērtēja ar 27 punktiem. Nākamie uzstājās Rēzeknes Zaļo pakalnu koris, un vadītājs Normunds Zušs vēlējās dāvināt prieku un smaidu kopā ar dziesmu O, kādi zēni jeb Bez puišiem nevar no latviešu 80-to gadu muzikālās kulta filmas Vajadzīga soliste. Žūrija par lustīgo priekšnesumu piešķīra 24 punktus. Pēdējie startēja Rīgas Zelta Saules koris Normunda Jakušonoka vadībā. Koris izpildīja pacilājošu, jauku Dziesmiņu par Parīzi no leļļu izrādes Un atkal Pifs. Tā iekaroja žūrijas simpātijas un korim piešķīra 29 punktus.

Svētā grāla interpretācija

Pagājušā nedēļā dienasgaismu ieraudzīja visu laiku Latvijas populārākā mūzikas autora Raimonda Paula un pēdējo gadu vispieprasītākā dziesmu tekstu autora Guntara Rača kopīgi sarakstīto 100 dziesmu nošu grāmata. Jaunajā izdevumā atrodamas gan pazīstamas dziesmas, gan arī vairākas vēl nepublicētas dziesmas, kuru ieraksti plānoti tikai šajā pavasarī, to skaitā arī Svētais grāls. Otrajā dziesmu aplī koriem bija jāizpilda dziesma Svētais grāls, un jāpiešķir tai interesanta interpretācija un oriģināls skanējums. Cēsu karmīna karoga koris un tā vadītājs M.K. Kalniņš par atraktīvo dziesmas izpildījumu no žūrijas saņēma 26 punktus, Rēzeknes Zaļo pakalnu koris līdera N..Zuša vadībā ieguva 26, bet Rīgas Zelta saules koris saņēma 26 punktus.

Trešajā aplī triumfē Cēsu koris

Noslēdzošajā dziesmu aplī skanēja kāda no šovā jau dzirdētām dziesmām un pirmā tika izpildīta dziesma no tautas dziesmu nedēļas. Toreiz – Lieldienu vakarā – skanēja maz dzirdēta dziesmu ar nosaukumu Aiz Daugavas vara dārzs, un šovakar to atkal izpildīja Cēsu Karmīna karoga koris. Žūrija slavēja kori un novērtēja ar trim desmitniekiem. Rēzeknes Zaļo pakalnu koris atgādināja rokenrola un blūza vakaru – Mārtiņa Brauna dziesmu ar tautas dziesmu vārdiem Dzied’ ar mani tautu meita, par kuras izpildījumu saņēma 28 punktus. Trešo apli noslēdza Rīgas Zelta saules koris rokenrola un blūza vakara dziesmu New york, New york, kuru izpildīja kopā ar Andri Ērgli, un ieguva 27 punktus. Pēc trim dziesmotajiem apļiem un trim priekšnesumiem skatītāju un žūrijas kopvērtējums izrādījās neveiksmīgs Rīgas Zelta saules korim.

Īpašie viesi

Šoreiz žūrijas pastāvīgajiem locekļiem – dziedātājai un vokālajai pedagoģei Ievai Kerēvicai un diriģentam Edgaram Vītolam – pievienojās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asociēto profesoru, šī gada Vispārējo latviešu Dziesmu svētku koru virsdiriģents Romāns Vanags. Šova noslēgumā uzstājās Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas zēnu koris, kas kopā ar solistiem Zigfrīdu Muktupāveus un Eremiju Sējānu izpildīja dziesmu Mēs iesim tuvāk un tuvāk, ko Renārs Kaupers veltīja šim zēnu korim 30 gadu jubilejā. Nedaudz vēlāk TV3 skatītājus ar dziesmu Tava sirds ir tavas mājas priecēja solisti Antra Stafecka un Miks Dukurs, bet pie klavierēm atradās Uldis Marhilēvičs. Koncerta noslēgumā spēcīgais koru trijnieks izpildīja Vella kalpu dziesmu.

Komentāri (79)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu