Gulbis rangā atgūst trīs vietas, Sevastova zaudē četras (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpies par trim pozīcijām uz 53. vietu.

Gulbja kontā vienspēļu rangā pašlaik ir 836 punkti, kas ir par 45 vairāk nekā iepriekšējā rangā.

Pagājušajā nedēļā latvietis piedalījās Montekarlo «Masters 1000» sērijas turnīrā, otrajā kārtā ar rezultātu 0-6, 6-3, 3-6 zaudējot argentīnietim Huanam Monako. Savukārt nedēļas nogalē Gulbis sekmīgi pārvarēja Spānijas pilsētā Barselonā notiekošā «ATP World Tour 500» sērijas turnīra kvalifikācijas sacensības.

Barselonas turnīra pirmajā kārtā Gulbis pirmdien tiksies ar čehu Radeku Štepaneku, kurš jaunākajā pasaules rangā atrodas 45. pozīcijā.

No citiem Latvijas tenisistiem rangā Andis Juška pakāpies par četrām vietām uz 385. pozīciju, Mārtiņš Podžus saglabājis 816. vietu, bet Deniss Pavlovs, kurš šai sezonai nav aktīvi gatavojies, atguvis vienu vietu un ieņem 1008.pozīciju.

Vēl ATP vienspēļu rangā 1399. vietā atrodas Miķelis Lībietis, Krišjānis Stabiņš ieņem 1408. vietu, bet Oskars Vaskis un Arkādijs Slobodkins ieņem attiecīgi 1572. un 1764. pozīciju.

Ranga labāko tenisistu vidū notikusi viena izmaiņa.

Pirmais joprojām ir serbs Novaks Džokovičs, kurš trešo gadu pēc kārtas triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā. Otro vietu tagad ieņem šveicietis Rodžers Federers, kurš apsteidzis britu Endiju Mareju, bet ceturto pozīciju ieņem spānis Davids Ferrers.

Piektajā vietā ir Rafaels Nadals no Spānijas, bet sestais ir Deivisa kausa ieguvējs Čehijas izlases sastāvā Tomašs Berdihs. Septītais ir argentīnietis Huans Martins del Potro, kuram seko Žo Vilfrīds Tsonga no Francijas. Devītais ir Rišārs Gaskē no Francijas, bet labāko desmitnieku noslēdz Serbijas tenisists Janko Tipsarevičs.

Tikmēr Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējusi četras vietas un tagad ieņem 151. pozīciju.

Sevastovas kontā vienspēļu rangā ir 445 punkti, kas ir tikpat, cik pagājušajā rangā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu