Autotūninga šovā «Auto Exotica» Ķīpsalā valdīs košums un zirgspēki (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 26. -28. aprīlim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks starptautiskā auto industrijas izstāde «AUTO 2013». Un kā allaž izstādes krāsainākā un skaļākā sadaļa būs Baltijā lielākais autotūninga šovs «Auto Exotica 2013».

«Auto Exotica» – tie ir jaudīgi auto, ekstremāls tūnings, sporta mašīnas, reti un Latvijas ceļos nekad neredzēti spēkrati, iespaidīgas auto audio instalācijas, auto klubu tusiņš, glītas meitenes, uzmundrinoša mūzika un nepiespiesta atmosfēra.

Vairākas krāšņas tūninga pērles uz Rīgu atkal ceļo no Zviedrijas. Atgādināsim, ka jau pērn interesentiem bija iespēja aplūkot Lūkasa Kosa (KOOZ.se) meistardarbu kolekciju. Šoreiz viņš gatavojas prezentēt savu «Zelini» – gandrīz līdz nepazīšanai pārbūvētu 2002. gada «Toyota Celica T-Sport». Savukārt, «Oskarsson Custom» sola nodemonstrēt, kā tik utilitāru automobili kā «Volvo V70» iespējams pārvērst par absolūti nepraktisku «louraideru». Tas ir tik zems, ka diez vai spētu savā gaitā pārvietoties pa Latvijas ceļiem, toties, pateicoties speciālam hidrauliskajam aprīkojumam, tas spēj izpildīt dažādus vingrinājumus un pat lēkāt «kā ievainots jenots».

Apņēmības pilni uz Rīgu brauc arī lietuviešu tūneri. Viņi ar savu veikumu vēlas pierādīt, ka spēj būt ne mazāk radoši un meistarīgi par izdaudzinātajiem skandināviem.

Līdztekus allaž tik ārišķīgajiem dažādu laikmetu «muskuļauto», aizvien nozīmīgāku vietu izstādes eksotikas sadaļā ieņem kvalitatīvi atjaunoti un pilnībā funkcionāli tautas klases retro automobiļi, piemēram, tādi jauniešu vidū iecienīti nesenās pagātnes kulta auto kā «VW Scirroco» un «BMW E36», kam, nonākot entuziastu gādīgajās rokās, tiek dāvāta «otrā elpa». Turklāt pamazām, bet neapturami par eksotiku tiek padarīti arī vēl nesen tik ikdienišķie padomju autobūves produkti, ko šodien vairs pavisam reti gadās ieraudzīt ikdienas satiksmē.

Autosporta novirzienu izstādē pārstāvēs beidzamo gadu populārākās disciplīnas - dragreiss un drifts. Apmeklētājiem būs iespēja pirmo reizi tuvumā apskatīt vairākas jaunajai sacīkšu sezonai sagatavotas mašīnas. Tostarp nedēļu pirms pirmajām sacensībām «muskuļus» demonstrēs divi no pagājušā gada dragreisa Latvijas čempionāta favorītiem – Māris Ozoliņš un Normunds Lācis. Viņu sagatavoto «Unlimited» klases «Mitsubishi Lancer Evo» motoru jauda pārsniedz 1000 zirgspēkus.

Un, protams, neiztrūkstoša sadaļas «Auto Exotica 2013» sastāvdaļa būs autoklubu ekspozīcija – pārstāvēti būs «BMW» klubs, «Jap Car», «VW Motion» u.c.–, kur tūninga izstādēm raksturīgā ballītes atmosfērā satikties ar draugiem un domubiedriem, pavadīt laiku radošā gaisotnē, daloties ar svaigām idejām automobiļu uzlabošanai.

Kā zināms, starptautiskā autoindustrijas izstāde «Auto 2013» Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks no 26. līdz 28. aprīlim, un to rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Auto asociāciju un autopārvadātāju asociāciju «Latvijas Auto».

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu