Tiesībsarga birojā saņemtajā pasta sūtījumā dzīvībai bīstamas vielas nekonstatē (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

Tiesībsarga birojā saņemtajā pasta sūtījumā dzīvībai bīstamas vielas nekonstatē, un birojs atkal ir atvērts apmeklētājiem, aģentūrai LETA pastāstīja biroja Komunikācijas un starptautiskās sadarbības nodaļas vadītāja Ruta Siliņa.

Viņa sacīja, ka iesaistītie dienesti ir devušies prom, un no plkst.14.50 birojā var brīvi iekļūt un izkļūt.

Slimības profilakses un kontroles centrs esot konstatējis, ka dzīvībai bīstamas vielas sūtījumā nav, taču patlaban vēl nav zināms, kas tā ir par vielu.

Siliņa pastāstīja, ka Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Brasas iecirknī ir sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA apstiprināja, ka aploksnē dzīvībai bīstamas vielas netika atrastas, taču ir uzsākts kriminālprocess par huligānismu.

Viņa sacīja, ka pašiem nav aizdomu, kas varētu būt vēstules sūtītājs. «Vēstule bija bez atpakaļ adreses. Tas var būt jebkurš, varbūt kāds ļauni pajokojis,» minēja Siliņa. Viņa gan pauda sašutumu, ka šāds joks valstij dārgi izmaksājis. Glābšanas darbos tika iesaistīta Valsts policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Radiācijas drošības centrs un Slimības profilakses un kontroles centrs.

Jau vēstīts, ka Tiesībsarga birojs šodien saņēma pasta sūtījumu, kurā ir ievietota līdz šim neidentificēta birstoša viela, tādējādi birojs uz laiku šodien bija slēgts apmeklētājiem.

Tā kā ēkā darbojas atbildīgie dienesti, Tiesībsarga birojs pāris stundas bija apmeklētājiem nepieejams. Arī pēc četrām stundām biroja darbinieki turpināja atrasties ēkā, jo tika gaidīts atbildīgo dienestu atzinums, vai sūtījumā neatrodas baktērijas vai infekcijas ierosinātāji, tāpēc ne iekšā, ne ārā cilvēki netika laisti.

Radiācijas drošības centra speciālisti secināja, ka viela nav radioaktīva.

Vēstule bija saņemta kā parasts sūtījums, un darbiniece, saņemot aploksni, sajuta, ka tajā nav papīrs, bet kaut kas birstošs, norādīja Siliņa.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu