Kannu kinofestivāla žūrijai pievienojas Nikola Kidmena un Angs Lī (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Maijā notiekošā Kannu kinofestivāla žūrijai pievienojusies Holivudas aktrise Nikola Kidmena un taivāniešu režisors Angs Lī, trešdien paziņoja pasākuma rīkotāji.

Kidmena ieguva prestižo ASV Kinoakadēmijas balvu par rakstnieces Virdžīnijas Vulfas atveidojumu drāmā «The Hours» («Stundas»), bet Lī šogad ieguva «Oskaru» kā labākais režisors par filmu «Life of Pi» («Pī dzīve»).

Lī, kurš lielāko daļu savas profesionālās karjeras vadījis ārpus dzimtās Taivānas, ieguvis labākā režisora «Oskara» balvu arī par geju drāmu «Brokeback Mountain» («Kuprainais kalns»), bet viņa cīņu mākslas filma «Crouching Tiger, Hidden Dragon» («Tīģeris un drakons») tika apbalvota kā labākā ārzemju filma.

Šogad Kannu kinofestivāla žūrijā ir arī indiešu aktrise Vidja Balana, japāņu režisore Naomi Kavase, filmas «We Need to Talk About Kevin» («Mums jāparunā par Kevinu») režisore Linna Ramsija, franču aktieris un režisors Daniels Oteijs, rumāņu režisors Kristians Mundžu un aktieris Kristofs Valcs.

Kā jau ziņots, Kventina Tarantino asiņainais vesterns «Django Unchained» («Atsvabinātais Džango») Valcam šogad atnesa «Oskara» balvu kā labākajam otrā plāna aktierim. 2010.gadā viņš tādu pašu apbalvojumu ieguva par tēlojumu Tarantino filmā «Inglourious Basterds» («Bēdīgi slavenie mērgļi»).

Žūrijas priekšsēdētājs būs godalgotais režisors Stīvens Spīlbergs.

Kannu kinofestivāls šogad norisināsies no 15. līdz 26.maijam, un par galveno balvu - «Zelta palmas zaru» - sacentīsies 19 filmas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu