«Parára» publisko pirmo dziesmu no debijas albuma. Noklausies! (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar intensīvo «This Is Round 10» grupa piesaka, ka jau pavisam drīz izdos savu pirmo albumu kopā ar mūzikas apgādu «I Love You Records» un dosies koncertturnejā gan pa Latviju, gan Eiropu.

«Parára» ir 2009. gadā nogalē Rīgā dibināta eksperimentāla roka un postpanka apvienība. Grupas bagātīgo skanējumu pirmkārt raksturo izveicīgi ritmi un savītas ģitāru partijas. Lai gan pārsvarā «Parára» priekšnesums ir masīvs, tomēr brīžiem tas kļūst arī trausls un sentimentāli ievainojams. Būdams vēl tikai dažas nedēļas jauns projekts, 2010. gadā ansamblis izdod trīs dziesmu demo EP un sāk bieži koncertēt visā Latvijā.

2011. gadā grupa iemanto ievērību, sadarbojoties ar vairākiem vietējiem mūziķiem, un izveido dokumentālu videoklipu dziesmai «Just a Figure of Speech». Šajā laikā grupai pievienojas ģitārists Krists Krieviņš un bundzinieks Aigars Valdmanis un apvienība nolemj veidot pilna garuma albumu, kurā būs iekļautas tikai jaunas dziesmas un instrumentālas kompozīcijas.

«Parára» debijas albums nāks klajā 7. maijā mūzikas izdevniecības «I Love You Records» apgādā. Maija sākumā grupa sāks arī koncertturneju un uzstāsies gan Latvijā un tuvākajās kaimiņvalstīs, gan arī Polijā un Ungārijā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu