Norādot nepatiesu informāciju, grib izkrāpt 64 000 latu no ES fondu līdzekļiem (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Uz aizdomu pamata par krāpšanu lielos apmēros personu grupā policija aizturējusi trīs vīriešus, kuri ar nolūku, apzināti norādot nepatiesu informāciju, bija iecerējuši izkrāpt naudas līdzekļus 64 000 latu apmērā no Eiropas Savienības (ES) fondiem, portālu «Apollo» informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Una Rūtere.

Iesaistītās personas – 1977., 1982. un 1989. gadā dzimuši vīrieši -, izmantojot virkni savā starpā saistītus uzņēmumus, tajā skaitā arī fiktīvus, iesniedza Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā noslēguma maksājuma pieprasījumu par ES fonda projekta īstenošanu aktivitātes «Atbalsts ieguldījumiem sīko un mazo komersantu attīstībā īpaši atbalstāmajās teritorijas» ietvaros. Pieprasījumā apzināti tika norādīta nepatiesa informācija par iegādātās iekārtas cenu; tās patiesā vērtība bija septiņas reizes mazāka, nekā minēts projektā.

Par notikušo pērnā gada 31. janvārī tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 177. panta 3. daļas. Šā gada 22. janvārī par šo noziedzīgo nodarījumu tika aizturēta personu grupa. Iesaistītajām personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. 28. martā kriminālprocess nosūtīts kriminālvajāšanas sākšanai.

Kopumā šajā gadā sākti trīs kriminālprocesi, kas saistīti ar ES finanšu līdzekļu izkrāpšanu. Valsts policija arī turpmāk pievērsīs pastiprinātu uzmanību finanšu līdzekļu izkrāpšanai no ES fondiem.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu