Par avārijas izraisīšanu 3,27 promiļu reibumā policistam nosacīts sods (47)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:PhycLogo, CC licence

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa šodien piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz četriem gadiem policistam Viktoram Stepanovam, kurš tika apsūdzēts par avārijas izraisīšanu, vadot dienesta automašīnu 3,27 promiļu alkohola reibumā.

Kā aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētāja palīdze Una Zīrāka, Stepanovs atzīts par vainīgu pēc tā paša Krimināllikuma (KL) panta, kas tika norādīts viņam celtajā apsūdzībā. Notiesājot policistu nosacīti, viņam noteikts četru gadu ilgs pārbaudes laiks. Bez tam tiesa Stepanovam piemērojusi piecu gadu liegumu iegūt autovadītāja tiesības.

Jau šodien lietā ir sagatavots pilns spriedums, bet likumā noteiktajā kārtībā to varēs pārsūdzēt.

Kā ziņots, pēc policijas izmeklētāja ierosinājuma Rīgas Autotransporta prokuratūrā Ziemeļu iecirkņa policijas darbiniekam tika celta apsūdzība pēc KL 260.panta 3.daļas - par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, atrodoties pie stūres alkohola reibumā un nodarot cietušajam miesas bojājumus.

Par minēto noziedzīgo nodarījumu var sodīt ar brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 15 gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kā ziņots, 2012.gada 16.oktobrī plkst.10.25 Rīgā, Čiekurkalna 1.līnijā, VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirkņa darbinieks, būdams 3,27 promiļu alkohola reibumā, ar dienesta spēkratu ietriecās automašīnā «Opel Omega Caravan», kurā atradās divi pieaugušie un divus mēnešus vecs zēns. Notikuma vietā ieradās arī mediķi, taču negadījumā iesaistītajiem hospitalizācija nebija nepieciešama.

Zīmīgi, ka avārija notika tajā pašā ielā, kurā atrodas VP galvenā ēka, Iekšlietu ministrija un vairāku iekšlietu dienestu biroji.

Saistībā ar notikušo VP nekavējoties sāka kriminālprocesu, tā izmeklēšanu uzticot Iekšējās drošības birojam, bet avāriju izraisījušais policists tika atstādināts no dienesta pienākumu pildīšanas.

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu