Autovadītājam piedāvā pirkt televizoru, bet pēc tam žņaudz un sadur (44)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Augstākajā tiesā (AT) nonākusi krimināllieta par gadījumu, kad divi vīrieši kādam autovadītājam piedāvājuši pirkt televizoru, bet pēc tam sākuši viņu žņaugt un sadūruši, lai nolaupītu zeltlietas.

Kā aģentūru LETA informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja, lietā, kuru apelācijas instances tiesa plāno izskatīt 3.maijā plkst.10, uz apsūdzēto sola būs jāsēžas tikai vienam vīrietim - Jurijam Žiļajevam. Lai gan prokuratūra viņam cēla apsūdzību par mēģinājumu personu grupā izdarīt slepkavību, kas saistīta ar laupīšanu, Rīgas apgabaltiesa pērn 5.septembrī Žiļajeva darbības pārkvalificēja, atzīstot viņu par vainīgu laupīšanā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Apgabaltiesa uzskatīja, ka prokuratūrai nav izdevies pierādīt Žiļajeva nodomu izdarīt cietušā tīšu slepkavību laupīšanas nolūkā.

Pirmās instances tiesa apsūdzētajam kā sodu piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz trim gadiem ar tikpat ilgu pārbaudes laiku. Tomēr prokurors par šo spriedumu iesniedza apelācijas protestu, lūdzot atzīt Žiļajevu par vainīgu pēc Krimināllikuma panta par slepkavības mēģinājumu, kā tas ir norādīts apsūdzībā.

Apsūdzība liecina, ka 2009.gada februārī Rīgā Žiļajevs kopā ar otru personu, pret kuru kriminālprocess izdalīts atsevišķi, piedāvāja kādam vīrietim iegādāties televizoru, lai gan patiesībā gribēja nolaupīt viņam zeltlietas un naudu. Abi iesēdās kā pasažieri potenciālā televizora pircēja automašīnā un aizbrauca uz kādu vietu.

Sasniedzot galamērķi, Žiļajevs izkāpa no mašīnas, lai it kā dotos pēc televizora, bet pēc brīža atgriezās un apsēdās aizmugurējā sēdeklī. Saprotot, ka darījums nenotiks, autovadītājs mēģināja iedarbināt spēkrata dzinēju. Tai brīdī apsūdzētais apmeta viņam ap kaklu auklu un turēja, lai līdzdalībnieks tikmēr varētu nolaupīt cietušajam zeltlietas un naudu.

Tomēr līdzdalībnieks pārkāpa iepriekš norunāto vienošanos. Rīkojoties pēc sava prāta, viņš izņēma piedurknē paslēpto nazi un tīši iedūra cietušajam. Tomēr beigās autovadītājam izdevās atbrīvoties no auklas un izkļūt no mašīnas, saucot pēc palīdzības.

Pirmās instances tiesā apsūdzētais atzina savas faktiskās darbības, taču norādīja, ka viņa nolūks nav bijis nogalināt cietušo. Žiļajevs šoferi pat neesot žņaudzis, bet tikai turējis. Apsūdzētais apgalvoja, ka nekad nebūtu piedalījies laupīšanā, ja zinātu, ka kompanjonam ir līdzi nazis.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu