Rīt Centrāltirgū varēs izmērīt asinsspiedienu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pacientu biedrība «ParSirdi.lv» sadarbībā ar Latvijas Kardiologu biedrību (LKB) š.g. 30. aprīlī aicina iedzīvotājus uz sirds veselības pasākumu Centrāltirgū, kur par brīvu varēs izmērīt asinsspiedienu, saņemt konsultācijas par sirds slimību riskiem, kā arī uzzināt, kādus sirdij veselīgus produktus var iegādāties tirgū.

Ar pasākumu Centrāltirgū tiks noslēgts «Paaugstināta asinsspiediena mēnesis» un akcija «Izmēri asinsspiedienu, nosaki riskus!» Kampaņas mērķis ir aicināt sabiedrību sekot līdzi savai sirds veselībai, īpašu uzmanību pievēršot cilvēkiem ar paaugstinātu asinsspiedienu.

Aicinām mediju pārstāvjus uz pasākuma atklāšanu plkst. 11:00 Centrāltirgus Sakņu paviljonā (pie administrācijas telpas). Atklāšanā klātesošos uzrunās kardioloģe Iveta Mintāle, pacientu biedrības «ParSirdi.lv» vadītāja Inese Mauriņa un Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs. Mediju pārstāvji tiks iepazīstināti ar dr. Ivetas Mintāles sagatavoto sirds veselībai derīgo pārtikas produktu grozu no tirgū pieejamajiem sezonas produktiem.

Lai saņemtu konsultācijas par sirds veselību, iedzīvotāji gaidīti Centrāltirgus Sakņu paviljonā (Rīgā, Centrāltirgus iela 3 k-3) no plkst. 11:00 līdz 17:00, kur visas dienas garumā mediķi mērīs asinsspiedienu, dalīs informatīvos materiālus par sirds slimību profilaksi un stāstīs par sirdij veselīgiem pārtikas produktiem.

Gandrīz 50% Latvijas pieaugušo iedzīvotāju ir paaugstināts asinsspiediens, un tas ir viens no biežākajiem sirds slimību cēloņiem, liecina Latvijas Kardiologu biedrības dati. Saslimšanu lielākoties veicina mazkustīgs dzīvesveids, neveselīgs uzturs un smēķēšana.

Kampaņa «Izmēri asinsspiedienu, nosaki riskus!» notiek LR Veselības ministrijas pasludinātā Sirds veselības gada ietvaros.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu