Jau pēc nedēļas Rīgā muzicēs «Sunrise Avenue» (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Atlikusi tikai mazliet vairāk nekā nedēļa, kad piektdien, 10.maijā savus talanta cienītājus no Sapņu fabrikas skatuves uzrunās somu rokgrupa «Sunrise Avenue». Grupa kopš 2013.gada sākuma devusies koncertturnejā pa Eiropas pilsētām. Nupat somu mūziķi viesojušies vairākās Krievijas pilsētās un Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

Latvijā šī grupa viesosies jau otro reizi, pirms tam 2008.gada vasarā viņi bija vieni no vasaras festivāla «Baltic Beach Party» viesiem.

«Sunrise Avenue» Rīgā viesosies ar savu šovu koncertturnejas «OUT OF STYLE TOUR 2013» ietvaros, kurā iekļautas dziesmas no viņu jaunākā (ceturtā) albuma «Out Of Style». Minētā albuma tituldziesma «Hollywood Hills» raksturo grupas būtību - ar ultra melodisko mūziku nojaucot robežas starp dažādām valstīm, kā arī, spējot iekļūt, Vācijas mūzikas TOP 3. Albums «Out of Style» tapis sadarbībā ar ilggadējo partneri Juku Beklundu (Jukka Backlund) un jaunu producentu Juku Imonenu (Jukka Immonen).

Somu rokmūzikas grupas «Sunrise Avenue» Rīgas koncertu iesildīs latviešu grupa «Double Faced Eels».

Pārskatot somu grupas «Sunrise Avenue» Krievijas fanu un mediju pārstāvju atsauksmes, jāsecina, ka koncerti aizritējuši ļoti veiksmīgi. Puiši iepriecinājuši atbalstītājus, sniedzot enerģiskus, aizraujošus un profesionālus koncertus. Interesanti, ka Krievijas koncertos skatītāji organizējuši vairākas zibakcijas, piemēram, lidinot papīra lidmašīnas vai turot plāksnītes ar uzrakstu Kiitos (tulkojumā no somu valodas – paldies). Maskavas koncerta skatītāji, izrādot savu lielo mīlestību grupai, nokaisījuši skatuvi ar rozēm un plivinājuši Somijas karogus.

  • Biļetes uz «Sunrise Avenue» koncertu vēl ir iespējams iegādāties visās «Biļešu serviss» kasēs un interneta vietnē «bilesuserviss.lv». Biļešu cenas, sākot no Ls 20.
  • Koncerta apmeklētājiem ieeja «Sapņu fabrikā» no plkst. 19:00, iesildītāji sāks spēlēt plkst. 19:45, bet somu rokgrupa «Sunrise Avenue» plkst. 21:00.

Viens no DFE dalībniekiem Marka par iespēju uzstāties kopā ar «Sunrise Avenue»: «Esam priecīgi par šo piedāvājumu, jo tā būs iespēja ne tikai muzicēt ar somu mūziķiem uz vienas skatuves, bet arī atgriezties «Sapņu fabrikā». Mums nav bijusi iespēja tikties ar šiem «Sunrise Avenue» puišiem klātienē, bet atmiņā ir dziesmas, kas regulāri rotē Latvijas radiostacijās, piemēram, «Hollywood Hills» un «Welcome to my life». Koncerta apmeklētājiem piedāvāsim dziesmas, kas iekļautas mūsu klubu tūres programmā «Vannasistabas tūre», ar ko pašlaik apceļojam Latviju - būs interesants skatuves noformējums un mums klāt nācis piektais grupas dalībnieks - dators.»

Pēdējo piecu gadu laikā «Sunrise Avenue» ir saņēmusi vairākas vietējā mēroga un starptautiskās balvas, sākot ar zelta un platīna sertifikātiem par saviem albumiem/ dziesmām, līdz pat Somu «Grammy» balvai, kā arī izpārdotiem koncertiem un turnejām.

Grupa pirmo popularitāti iemantoja tikai 12 gadus pēc tās izveidošanas, kad viņiem, pēc garām sarunām un neskaitāmām tikšanām, izdevās vienoties ar mazu Skandināvijas ierakstu kompāniju «Bonnier». Popularitāti Sunrise Avenue iekaroja ar dziesmām «Fairytale Gone Bad» un «Forever Yours», kas bija iekļautas 2006.gadā izdotajā studijas albumā «On The Way To Wonderland». Albums iekaroja popularitāti dažādos topos ne tikai Somijā, bet arī Grieķijā, Austrijā, Šveicē un Vācijā.

Atgādinām, ka koncerta norises vietā nedrīkst ienest fotoaparātus, tas iespējams tikai akreditētiem mediju pārstāvjiem. Ceram uz skatītāju un grupas atbalstītāju sapratni šajā jautājumā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu