Rīdzinieki bez maksas varēs veikt plaušu rentgenu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada 7.maijā Pasaules Astmas dienas ietvaros visiem interesentiem būs iespēja veikt bezmaksas plaušu rentgenu «MFD Veselības grupas» («MFD») centros, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «MFD».

Plaušu rentgenogrāfija ir svarīgs profilaktisks izmeklējums, kas ļauj laicīgi atklāt tādas saslimšanas kā pneimonija, tuberkuloze, ļaundabīgi audzēji, kā arī šī ir papildu diagnostikas metode astmas noteikšanā.

Plaušu rentgens tiks veikts «MFD Veselības centrā «Pārdaugava»», Vienības gatvē 109, Rīgā, no plkst.8 līdz 16; «MFD Veselības centrā «Iļģuciems»», Buļļu ielā 9, Rīgā, no plkst.8 līdz 20; «Veselības centrā «Možums-1»», Bruņinieku ielā 8, Rīgā, no plkst.8 līdz 19 un «MFD doktorātā «Ziepniekkalns», Valdeķu ielā 65, Rīgā, no plkst.8 līdz 20.

Lai veiktu izmeklējumu, ārsta nosūtījums un iepriekšējais pieraksts nav nepieciešams.

Īpaši tiek gaidīti iedzīvotāji, kuri pēdējā gada laikā nav veikuši plaušu rentgenizmeklēšanu; kuriem ir sūdzības par ilgstošu klepu (ilgāk par trim nedēļām), svīšanu naktīs, ilgstoši paaugstinātu ķermeņa temperatūru, krišanos svarā bez īpaša iemesla; ar nomāktu imunitāti (HIV pozitīvi, lieto glikokortikoīdus, pēc staru un ķīmijterapijas); slimojoši ar cukura diabētu, kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūlas slimību, hroniskām nieru un plaušu slimībām; kas ir saskarē ar tuberkulozes slimnieku (arī agrāk slimojušie ar tuberkulozi); kopā ar grūtnieci dzīvojošie pieaugušie ģimenes locekļi, sievietes pēc dzemdībām; kas strādā ar pārtiku, kā arī medicīnas un bērnu iestādēs; kas dzīvo vai dzīvojuši organizētos kolektīvos (kopmītnēs, patversmēs, internātskolās, pansionātos, bijuši cietumā); kuri ietilpst sociālā riska grupā u.c.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu