Pamatīgs sprādziens Rumbulas lidlaukā; cieš bezatbildīgs spridzekļa izgatavotājs (99)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Trešdien Rumbulas lidlauka teritorijā divi vīrieši uzspridzināja paštaisītu spridzekli. Sprādziena laikā viens no viņiem guva smagas traumas, jo nepaspēja aizbēgt no sprādziena rādiusa. Policija brīdina, ka šāda «izklaide» ir bezatbildīga un bīstama.

Kā informē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis, trešdienas vakarā Rīgas policisti saņēma izsaukumu uz Rumbulas lidlauku, kur bija noticis sprādziens. Notikuma vietā policisti noskaidroja, ka sprādzienā cietis un smagas traumas ir guvis 1976.gadā dzimis vīrietis.

Skaidrojot notikušā apstākļus, izrādījās, ka otrdienas vakarā 1976.gadā dzimušais vīrietis kopā ar 1975.gadā dzimušu paziņu vēlējušies lidlauka teritorijā uzspridzināt mājas apstākļos izgatavotu spridzekli, taču vienam no viņiem nav izdevies pietiekami aizbēgt un sprādziena brīdī viņš joprojām atradies sprādziena rādiusā.

Līdz ar to pa cietušā ķermeni trāpīja sprādzienā radušās atlūzas, un viņš ar smagām traumām tika nogādāts ārstniecības iestādē.

Spridzekļa jauda bija pamatīga, taču precīzi sprādziena apstākļi tiks noskaidroti izmeklēšanā, kuras ietvaros tiks veikta arī ballistiskā ekspertīze.

Policija atgādina, ka šāda veida «izklaide» ir bezatbildīga un bīstama dzīvībai, un brīdina, ka nekādā gadījumā nedrīkst izgatavot sprādzienbīstamas vielas un spridzināt tās.

Komentāri (99)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu