Foto: VID atrod iespaidīgu daudzumu metamfetamīna (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienests (VID) Ventspils ostā uz prāmja kādā automašīnā atradis ievērojamu daudzumu metamfetamīna - 31,4 kilogramus.

Kā informē VID, dienesta amatpersonas Ventspils ostas muitas kontroles punktā, pārbaudot Lietuvā reģistrētu automašīnu ar mēbeļu kravu, atklāja iespaidīgo narkotiku kravu.

Tiek vēstīts, ka narkotikas atrastas 22.aprīļa vakarā, veicot uz prāmja «Scottish Viking» uzbraucošo transportlīdzekļu kontroli. Kravas automašīnas «IVECO» kravas dokumentu pārbaudes un risku novērtēšanas rezultātā tika pieņemts lēmums novirzīt transportlīdzekli padziļinātās muitas kontroles veikšanai.

Kontroles rezultātā tika izņemti mēbeļu kravā paslēptajās divās ceļojumu somās konstatētie 30 saiņi ar iespējamo narkotisko vielu, kuras kopējais svars ir 31,4 kilogrami.

Iepakojumos atradās dzeltenbalta viela, kurā pēc pārbaudes ar narkotisko vielu eksprestestu, atklāta metamfetamīna klātbūtne.

Lietas materiāli tika nodoti VID Muitas kriminālpārvaldei.

Saskaņā ar ekspertīzes rezultātiem izņemtā iedzeltenas krāsas mitra pulverveida viela ir metamfetamīns – psihotropā viela no amfetamīnu grupas, kas iekļauta Latvijā kontrolējamo narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru I sarakstā.

Pēc VID Muitas kriminālpārvaldes speciālistu aplēsēm izņemto narkotisko vielu vērtība mazumtirdzniecībā varētu būt aptuveni 314 000 latu.

VID Muitas kriminālpārvaldē 23.aprīlī pret automašīnas vadītāju – 1980.gadā dzimušo Krievijas pilsoni – uzsākts kriminālprocess.

24.aprīlī kriminālprocesa ietvaros Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa lēma par drošības līdzekļa – apcietinājuma – piemērošanu aizdomās turētajai personai.

Plašāka informācija izmeklēšanas interesēs šobrīd netiek sniegta.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu