Latvija Francijai izdod tās pilsoni - seksuāla rakstura noziegumu pastrādātāju (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Latvijā aizturēts starptautiskā meklēšanā izsludinātais Francijas valstpiederīgais saistībā ar Francijā izdarītiem seksuāliem noziegumiem.

Kā informē Valsts policijas pārstāve Una Rūtere, 24.aprīlī Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes (GKrPP) amatpersonas Francijas policijas konvojam nodeva starptautiskā meklēšanā izsludināto Francijas valstspiederīgo – 1962.gadā dzimušu vīrieti.

Vīrietis izdots Francijas tiesībsargājošām iestādēm saukšanai pie atbildības par šajā valstī izdarītiem smagiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Vīrieti, izdošanas nolūkā Francijai, aizturēja šī gada 2.janvārī.

4.janvārī tika piemērots izdošanas apcietinājums un 7.janvārī Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūrā tika pieņemts lēmums par personas izdošanu Francijai. Personas izdošana Francijai tika atlikta saistībā ar Latvijā izmeklējamiem kriminālprocesiem, kuros minētais vīrietis tiek turēts aizdomās par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagus miesas bojājumus, kā arī par zādzības izdarīšanu.

Vīrietis atradās starptautiskā meklēšanā kopš 2012.gada saistībā ar Francijas tiesas spriedumu par brīvības atņemšanu uz desmit gadiem apsūdzībās par 2007.gadā Francijā izdarītu izvarošanu, kā arī saistībā izmeklēšanu par netiklām darbībām ar nepilngadīgām personām, kas notika 2010.gadā.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu