Kā mainīt ēšanas ieradumus diētas laikā (8)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/stewf/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Pēc diētas beigām nolēmu paklausīt dietologam un centos turpināt ievērot «bez kviešu miltu un bez saldumu» diētu, tikai nedaudz «atvieglinātā» variantā. Tas nozīmē to, ka drīkst būt daži nelieli izņēmumi, bet ļoti jāuzmanās, lai šie retie iepriecinājumi pamazām nepāraug par pastāvīgiem ieradumiem.

Jau pirmajā «brīvā režīma» dienā sapratu, ka liela, balta un salda kafija ir kaut kas, no kā atteikties man nav nekādas vēlēšanās. Varētu diskutēt par apjomu, bet pilnīga atteikšanās nav manos spēkos.

Pēc dažām dienām iegriezos arī Makdonaldā. Sakarā ar to, ka pirms diētas šajā ēdnīcā viesojos praktiski reizi vai divas nedēļā, bija liela interese par to, kādas emocijas šī atkalredzēšanās manī radīs. Teikšu tā - ja galīgi nav ko ēst, var izvēlēties arī šāda tipa ēdnīcu, taču reāli manas jaunās garšas izjūtas teica, ka šis ēdieniņš man vairs nepatīk.

Vēl pirmajā mēnesī man bija pārbaudījums ar šokolādi. Īsti nevaru pateikt, kas šajā pārbaudījumā uzvarēja - es vai šokolāde. Iespējams, ka šokolāde, jo neizdevās no tās izvairīties, bet varbūt arī es, jo apēdu tikai 2 vai 3 nelielas konfektes. Šokolādes konfektes nācās notiesāt tāpēc, ka bija iestājusies pēkšņa psiho-fiziska nepieciešamība pēc kaut kā salda. Bažas radīja fakts, ka, iespējams, esmu «atkarīgs», jo šo neirozei līdzīgo sajūtu tiešām izdevās kliedēt ar pavisam niecīgu «Laimas» izstrādājuma devu.

Visā visumā pirmais «pēcdiētas» mēnesis pagāja vienkārši lieliski. Ja neskaita dažas šokolādes konfektes, vienu Makdonalda apmeklējumu un 30 krūzes baltas kafijas, var uzskatīt, ka turējos ļoti tuvu «bez kviešu miltu un bez saldumu» diētai. Šī mēneša laikā kaut kur pazuda vēl aptuveni 2 kilogrami mana liekā svara.

edietas 

edietas 

instrukcija šeit

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu