Venēcijas kinofestivālā apbalvos «Sātana izdzinēja» režisoru (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Slavenās šausmu filmas «The Exorcist» («Sātana izdzinējs») režisoram Viljamam Frīdkinam piešķirs Venēcijas kinofestivāla balvu par mūža ieguldījumu, ceturtdien pavēstīja pasākuma rīkotāji.

Festivālā 77 gadus vecais Frīdkins prezentēs jaunu versiju savai 1977.gada filmai «Sorcerer», kas tolaik tika skarbi kritizēta, taču tagad iemantojusi kritiķu labvēlību.

Venēcijas filmu festivāla direktors Alberto Barbera sacīja, ka Frīdkina pienesumam amerikāņu kino esot bijis «revolucionārs iespaids, kas ne vienmēr ticis atzīts».

«Frīdkins apgāja dokumentālo sižetu veidošanas nosacījumus vairākās televīzijas filmās, kas bija ievērojamas ar savu sauso, skarbo un neparedzamo skatupunktu. Vēlāk viņš izraisīja revolūciju kriminālajās un šausmu filmās, būtībā izgudrojot moderno grāvēju ar filmu «The French Connection»,» paziņoja Barbera.

«The French Connection» ir drāma par narkokurjeriem, kurā galveno lomu spēlē amerikāņu aktieris Džīns Hekmens. 1972.gadā filma ieguva piecas «Oskara» balvas.

Frīdkins izveidojis vairāk nekā 30 filmas, dokumentālos sižetus un televīzijas seriālus. Viņa jaunākā kinolente «Killer Joe» 2011.gadā piedalījās sacensībā par Venēcijas kinofestivāla «Zelta lauvas» balvu.

«Venēcija, īpaši filmu festivāla laikā, man ir kā garīga mājvieta,» sacīja Frīdkins. «Es nekad nebūtu gaidījis «Zelta lauvu» par mūža ieguldījumu, taču pieņemšu to ar lepnumu, pateicību un mīlestību.»

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu