Izsludināts metu konkurss JRT rekonstrukcijai (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dzintars Vikšers/LETA

VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) izsludinājusi metu konkursu Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēku kompleksa Rīgā, Lāčplēša ielā 25, rekonstrukcijai, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Metu konkursa mērķis ir nodrošināt JRT ar tam piemērotām telpām, rekonstruējot teātra ēku kompleksu atbilstoši mūsdienu prasībām, tajā pašā laikā maksimāli respektējot ēku vēsturisko atmosfēru, iegūt pilsētbūvnieciski, arhitektoniski un funkcionāli augstvērtīgu projekta priekšlikumu ēku kompleksa rekonstrukcijas iecerei, iegūt iespējami labāko risinājumu, nodrošinot racionālu līdzekļu izmantošanu.

Metu konkursā var piedalīties jebkura Latvijā vai ārvalstī reģistrēta juridiska vai fiziska persona, kas atbilst Būvniecības likuma 10.panta pirmajā daļā noteiktajām prasībām un kam ir arhitekta prakses sertifikāts Latvijā vai tās mītnes valstī, kā arī šādu personu apvienība jebkurā to kombinācijā.

Konkursa vērtēšanas kritēriji būs projekta risinājuma atbilstība metu konkursa mērķim, plānošanas un arhitektūras uzdevumam, tā arhitektoniski telpiskā kvalitāte, plānojums, funkcionalitāte un vides pieejamība, projekta risinājuma atbilstība pilsētvides kontekstam, projekta risinājuma atbilstība JRT prasībām un ēkas kultūrvēsturiskajam mantojumam, idejas oriģinalitāte, projekta detalizācijas pakāpe un grafiskā pasnieguma kvalitāte, paredzamās būvprojekta izstrādes izmaksas, paredzamās autoruzraudzības izmaksas projekta realizācijas laikā, piedāvātais būvprojekta izstrādes termiņš un aptuvenās būvniecības izmaksas.

Meti, tiem pievienotie materiāli un devīžu atšifrējumi jāiesniedz VNĪ līdz šā gada 15.jūlijam.

Metu konkursa žūrijā darbosies Baiba Strautmane, Viktors Valgums, Juris Dambis, Pēteris Blūms, Uldis Balodis, Līga Apine, Gundega Palma, Vilis Daudziņš.

Konkursa uzvarētājiem paredzēts piešķirt trīs godalgas, godalgu fonds ir 10 000 latu.

Pēc metu konkursa tā uzvarētājam vai uzvarētājiem piešķirs līguma slēgšanas tiesības un žūrijas komisijas lēmums ir saistošs pasūtītājam.

Jau ziņots, ka JRT pārcelšanās izdevumi uz pagaidu mājvietu bijušās Tabakas fabrikas telpās, Miera ielā 58a, kā arī nepieciešamo aprīkojumu iegāde izmaksās 364 618 latus, bet bijušās fabrikas telpas pielāgošana teātra vajadzībām tiek lēsta 1 981 120 latu apmērā, liecina valsts sekretāru sanāksmē iesniegtie dokumenti.

Pārcelšanās izdevumu segšanai no Lāčplēša ielas 25 uz teātra pagaidu mājvietu 2014.gadā būs nepieciešami 21 472 lati, un tikpat būs nepieciešams arī 2016.gadā, savukārt aprīkojuma iegādes izdevumu segšanai 2014.gadā nepieciešami 173 411 lati, bet apkures izdevumu segšanai 2014.gadā - 23 614 lati, 2015.gadā - 79 357 lati un 2016.gadā - 45 292 lati.

Bijušās fabrikas telpu pielāgošana teātra vajadzībām būs jāpabeidz līdz 2014.gada 31.oktobrim, nosakot, ka plānotais ēku nomas līguma sākuma termiņš ir 2014.gada 1.novembris.

Rekonstrukcijas dēļ no pašreizējās teātra ēkas Rīgā, Lāčplēša ielā 25, uz pagaidu mājvietu JRT jāpārceļas 2014.gada otrajā pusē.

Finanšu ministrija paredzējusi ilgtermiņa saistības VAS «Valsts nekustamie īpašumi» teātra ēkas rekonstrukcijas darbu izdevumu segšanai 5,176 miljonu latu apmērā. 2013.gadā nepieciešami 0,366 miljoni latu, 2014.gadā - 1,484 miljoni latu, 2015.gadā - 2,199 miljoni latu un 2016.gadā - 1,127 miljoni latu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu