Veikta nebijusi operācija - skropstu pārstādīšana (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/dixieroadrash/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Mančesteras klīnikā veikta nebijusi operācija - skropstu pārstādīšana, raksta «The Daily Mail».

Kāda sieviete (zināms tikai viņas vārds - Džoanna) sirgusi ar dīvainu psiholoģisku kaiti - vecumā no 6 līdz 15 gadiem viņa sev regulāri rāvusi ārā skropstas, kā rezultātā zaudējusi gandrīz visas augšējo plakstiņu skropstas.

Mančesteras ārsts Azims Šahmalaks veicis nebijušu operāciju - sievietei augšējā plakstiņā parstādījis skropstas, izmantojot pašas pacientes galvas matus. Operācija ilgusi četras stundas un sievietei izmaksāja ap 4000 latu.

Pēc operācijas sieviete uzreiz varēja doties mājās. Skropstas ir labi ieaugušas, tagad tikai tās ir regulāri jāapgriež, jo tās nemitīgi aug - tāpat kā mati uz galva.

Šī tehnoloģija var noderēt cilvēkiem, kuri kāda iemesla dēļ zaudē'juši skropstas. Ārsts saka, ka skropstas bieži zaudē sievietes, kuras regulāri izmanto pielīmējamas skropstas, jo tās noņemot, bieži izrauj arī īstās skropstas.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu