Traģēdija Dobeles novadā: sprādzienā iet bojā tēvs, dēls smagi ievainots (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Dobeles novadā pagājušajā sestdienā, sprāgstot kara laika lādiņam, gājis bojā vīrietis un cietis viņa gandrīz četrus gadus vecais dēls, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece.

[Ziņa papildināta.]

Annenieku pagastā lauku mājas pagalmā pie šķūņa, eksplodējot Otrā pasaules kara lādiņam, nāvējošas traumas guva 1960.gadā dzimis vīrietis, kurš mira notikuma vietā. Ar sejas apdegumu, brūcēm kājā un rokā Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā Rīgā nogādāts viņa 2009.gada jūnijā dzimušais dēls.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Romēna Namniece, zēns šobrīd ārstējas Intensīvās terapijas nodaļā. Viņa veselības stāvoklis ir ļoti smags, tomēr šobrīd stabils. Bīstamību bērna dzīvībai rada daudzās šķembas, kas izkaisītas dažādās ķermeņa vietās un orgānos.

Notikuma vietā strādāja arī Nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas vienība, taču citi sprādzienbīstami priekšmeti netika atrasti.

Par notikušo sākts kriminālprocess. Policija pieļauj, ka tēvs darbojies gar spridzekli, taču precīzus notikušā apstākļus skaidros izmeklēšanā.

Pavasarī, kad tiek veikti dažādi zemes apstrādes darbi, bieži tiek atrasti aizdomīgi priekšmeti, tāpēc Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus būt uzmanīgiem un atrastos sprādzienbīstamos priekšmetus neaiztikt.

Vieta, kurā tie atrasti, iespēju robežās jānožogo, jāiezīmē, un par atradumu jāziņo policijai vai pa tālruņa numuru 112. Pēc informācijas saņemšanas uz notikuma vietu dosies armijas speciālisti, kuri atrastos priekšmetus neitralizēs.

Sietniece informēja, ka laikā no 4.maija līdz 5.maijam Annenieku pagastā tika atrasti vēl trīs nesprāguši lādiņi, kurus NMN vienība savāca neitralizēšanai.

Pirms tam, 3.maijā, nesprāguši Otrā Pasaules kara laika lādiņi atrasti arī Dobeles novada Bērzes pagastā, uz kāda lauka Jelgavas novada Jaunsvirlaukas pagastā, arī Tukuma novada Džūkstes pagastā meža masīvā tika atrasts nesprādzis kara laika lādiņš.

Džūkstes pagastā arī 4.maijā tika atrasta nesprāgusi kara laika rokasgranāta. Savukārt vakar, 6.maijā, kara laika lādiņu atrada, kultivējot lauku Bauskas novada Codes pagastā.

VP pārstāve aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem. «Ja atrod kādu no sprādzienbīstamiem priekšmetiem, nekādā gadījumā nedrīkst to aiztikt, bet nekavējoties jāziņo policijai,» pauda Sietniece.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu