Dāmu basketbola izlasi turpina vajāt veselības likstas (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības treniņus pirmajā sagatavošanās posma nedēļā nopietni iespaidojušas spēlētāju veselības problēmas, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Izlase pirmoreiz kopā sanāca 1. maijā, bet otrdien no 17 basketbolistēm treniņā varēja piedalīties vien 12 spēlētājas.

«Nopietnas veselības problēmas atklājušās Ditai Rozenbergai, dažādu iemeslu dēļ ar pilnu jaudu nevar trenēties Ieva Krastiņa, Asnāte Fomina, Rūta Veidere, bet Laurai Auderei iepriekš bija plānota līdzdalība starptautiskā seminārā Spānijā,» izteicies valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips. «Pēc Itālijas otrajā līgā nospēlētās sezonas darbam valstsvienībā īsti nav gatava Līga Šurkusa. Pagaidām treniņos esam iesaistījuši Gunu Lagzdiņu, lai varētu strādāt pie taktiskajiem variantiem.»

«Problēmas ceturto un piekto numuru pozīcijās rada lielas bažas un liek meklēt risinājumus. Acīmredzot pirmajās pārbaudes spēlēs būs jānodarbojas ar eksperimentiem, pārbaudot, ko valstsvienības līmeņa spēlēs zem groza var izdarīt Sabīne Niedola vai Dita Liepkalne. Zaudējot augumu centimetros, ceram iegūt ātrumā un agresivitātē,» izteicies Nerips. «Komandas darbā samērā labi iekļāvusies Ieva Kūlīte, kura pēdējos gados redzēta mazāk. Labs «materiāls», tiesa, tas vēl jāapstrādā. Jāatrod vieta taktiskajā modelī. Patīkami, ka attieksme pret treniņiem mainījusies uz labo pusi.»

Otrdienas vakarā izlasei pievienosies 2010. gada Eiropas U-20 čempionāta bronzas medaļniece Linda Rubene, nedēļas beigās plānota Elīnas Babkinas iesaistīšanās, bet Nīderlandes čempionāta finālsērija pagaidām vēl turpinās Anetei Horelikai, kas varētu noslēgties jau trešdien.

Sestdien Latvijas basketbolistes aizvadīs pirmo pārbaudes spēli, Lietuvas pilsētā Alītā sacenšoties ar Baltkrieviju. Pēc tam 18. un 19. maijā notiks pārbaudes spēles ar Nīderlandi, 25. maijā «Arēnā Rīga» risināsies mačs pret Lietuvu, bet maija beigās un jūnija sākumā Latvijas izlase piedalīsies pārbaudes turnīros Zviedrijā un Čehijā.

Eiropas čempionāts no 15. līdz 30. jūnijam risināsies Francijā. Apakšgrupu turnīrā Latvija sacentīsies ar Francijas, Lielbritānijas un Serbijas izlasēm.

Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidātu saraksts:

Anda Eibele, Elīna Babkina, Asnāte Fomina, Kristīne Kārkliņa, Baiba Eglīte, Ieva Krastiņa, Kristīne Silarāja, Kitija Laksa, Anete Horelika, Zane Jākobsone, Liene Priede, Dita Liepkalne, Laura Audere, Sabīne Niedola, Ieva Kūlīte, Dita Rozenberga, Linda Rubene, Liene Jansone, Anete Šteinberga, Rūta Veidere, Aija Brumermane, Līga Šurkusa.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu